Zili, vali Ata çaldı

Okullar dün çalan ziller açıldı ve öğretmenler ile öğrenciler sınıflara girdi. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı, Hatay´daki 380 bin öğrenci, 20 bine yakın da öğrenmen için başladı.

EĞITIM 19.09.2017 10:13:19 0
Zili, vali Ata çaldı

Antakya´da düzenlenen törende Hatay Valisi Erdal Ata, yeni eğitim yılının ilk zilini sembolik olarak çaldı ve öğretimi başlattı. Antakya Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen açılışa Hatay Valisi Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan açılışta, Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi de halk oyunları gösterisi yaptı. Etkinlikte, ortaokula yeni başlayan 5. sınıf bir grup öğrenciye ortaokulu bitirecek olan 8. sınıf öğrencileri ‘okula hoş geldiniz çiçeği´ verdi. Beyhan Gençay Ortaokulu öğrencilerinden Hatice Coşkun´un ´Okumak İstiyorum´ adlı şiiri okuduğu etkinlikte, aynı okulun öğrencisi Tuğrul Kaan Erdem ve Türkçe Öğretmeni Sabahat Aslı Karagöz, eğitim yılıyla ilgili düşüncelerini söyledi.

Etkinlikte konuşan vali Ata, ülkede 18 milyon, ilde ise 370 bin civarında öğrencimizin okula başlayacağını anımsattı. Vali Ata, 'Bir ülkenin ancak eğitim yolu ile kalkınabileceğini, eğitimin toplumların geleceğinin güvencesi olduğunu çok iyi bilen Atatürk, Kurtuluş Savaşı´nın ardından ‘En mühim ve feyizli işlerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitimde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur. sözüile ülkede büyük bir eğitim seferberliği başlatmıştır. Bu seferberlikle günümüze kadar yapılan eğitim yatırımları ile birlikte, son yıllarda da genel bütçeden en fazla pay eğitime ayrılarak, eğitim alanında büyük başarılar sağlanmıştır' dedi. Türkiye´nin genç nüfusa sahip bir ülke olduğunu anımsatan Ata, şöyle konuştu: 'Avrupa´daki birçok ülkenin nüfusu kadar bizim öğrencimiz bulunmaktadır. Dolayısıyla eğitimde geldiğimiz seviyeyi daha da yukarılara çıkarmak, gençlerimize, çocuklarımıza gelişmiş ülkelerdeki gibi daha iyi eğitim vermek en büyük hedefimiz olmalıdır. Devletimiz çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim almaları için tüm imkânları seferber etmesine rağmen, özellikle göç alan illerimizde ve şehir merkezlerinde hâlâ okul ve derslik ihtiyaçlarımız bulunmaktadır. Burada hayırseverlerimizin eğitim yatırımlarına katkıda bulunmalarını beklediğimizi belirtmek istiyorum.'

´Hedef, okulların fiziki şartlarını iyileştirmek´
Hatay´daki eğitim verilerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Ata, 'Derslik başına düşen öğrenci sayısı 30´un altına inmiştir. Ancak 198 okulumuzda ikili eğitim yapılmaktadır. Hedefimiz tüm okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek ve tüm okullarımızda normal eğitime geçmektir. Bu yılsonuna kadar yeni 1.093 derslik ihalesi yaparak, önümüzdeki eğitim öğretim yılına bitirmeyi planlıyoruz' diye konuştu. Öğretmenler ve öğrencilere de seslenen vali Ata , şunları söyledi: 'Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine çıkmanın tek bir yolu bulunmaktadır, o da eğitime önem vermekten geçmektedir. Gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, çağdaş ülkeler seviyesine çıkmamız o derece kolay olacaktır. Değerli öğretmen arkadaşlarım, eğitimin baş mimarı ve temel taşı sizlersiniz. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi sizlere emanet ediyoruz. Onları hayata sizler hazırlıyorsunuz, bilgi çağına damgasını vuracak beyinleri sizler yetiştireceksiniz. Sizlerden isteğimiz, çağdaş Türkiye´nin mimarı olacak çocuklarımızı; vatanını, milletini seven, dürüst, çağdaş, insan haklarına saygılı, kültürlü, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesi ve milletine faydalı birer fert olarak yetiştirmenizdir. Sevgili öğrenciler, biliyorum ki bugün, çok mutlu olduğunuz ve büyük heyecan yaşadığınız bir gün, okulunuza, öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza kavuşmanın, okula yeni başlamanın sevincini yaşıyorsunuz. Tüm çabamız, sizlere her türlü imkânı sunarak iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi sağlamak ve sizlere iyi bir gelecek hazırlamak içindir. Sizlere tavsiyem, derslerinize planlı ve düzenli bir şekilde çalışınız, çok okuyunuz, kitaplar en iyi dostunuz olsun, derslerinizi sınıf geçmek için değil, öğrenmek için çalışınız.'
Eğitimin bir parçasının da veliler olduğunu anımsatan Ata, 'Velilerden de beklentimiz, çocuklarınızla her konuda yakından ilgilenin, öğretmenlerini zaman zaman ziyaret ederek onların ders ve davranışları konusunda bilgi alın, okullarımızın her türlü eğitsel, sosyal, kültürel ve diğer çalışmalarına destek verin, idareci, öğretmen ve veli diyalogunun en üst seviyede olduğu okullarımızda biliniz ki çok başarılı sonuçlar alınmaktadır' diye konuştu.

56 bin Suriyeli eğitim alıyor
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, etkinlikte konuşan Milli Eğitim Hatay İl Müdürü Karahan da, 'Hatay´da 1.152 resmi okulumuzda 359 bin 895 öğrencimiz, 118 özel okulumuzda 20 bin 471 öğrencimiz olmak toplam 1.270 okulumuzda 380 bin 366 öğrencimiz, 20 bin 591 öğretmenimiz, ayrıca 56 bin Suriyeli öğrencimiz ile eğitim-öğretime başlıyoruz. Bakanlığımızın 2019 yılı için hedef koyduğu ikili öğretimin sonlandırılması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Devam eden inşaatların bitmesi, teklifi yapılan yatırımların kabul edilmesi ile beraber ikili öğretim sorununun hedeflenen süre içerisinde çözülmesini amaçlıyoruz' dedi.
Hatay Valisi Ata, konuşmaların ardından 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini sembolik olarak çaldı ve dersleri başlattı, ardından ınıfları gezip, ders kitaplarını inceledi ve öğrencilerle sohbet etti.


Anahtar Kelimeler: Zili vali çaldı

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00