Zil, karne için çaldı

İlk, orta ve lise öğrencileri dün aldıkları karne ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılını tamamladı.

GÜNCEL 9.06.2018 11:29:45 0
Zil, karne için çaldı

Nesrin Geyik/İskenderun

 Eğitimini tamamlayan bazı öğrenciler bir üst derece okul ya da sınıfa geçerken, bazıları da liselerden mezun oldu ve üniversite adımını atma hazırlığını başlattı. İskenderun ve yöresinde 70 bine yakın öğrenci dün karne aldı ve Eylül´de başlayacak yeni eğitim yılına kadar yaz tatiline girdi. Öğrencilerle birlikte öğretmenler ve eğitim çalışanları da tatile girdi.
Eğitim döneminin tamamlanması üzerine İskenderun Düğünyurdu İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Törene İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Medet Sönmez, Düğünyurdu Mahallesi Muhtarı Bestami Kaya da katıldı. Karnelerini alan öğrencilere kaymakam Soytürk ve milli eğitim müdürü Tuğrul tarafından hediye de verildi. Okulda ookul müdürü Özkan Siler, öğretmen, öğrenciler ve velilerin de katıldığı karne töreninde, öğrencilerle aynı sırada oturan ve gelecekte ne olmak istedikleri, ihtiyaçları olup olmadığı konusunda talebelerle sohbet eden kaymakam Soytürk, 'Bir eğitim ve öğretim döneminin daha başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanması sürecinde özveri ile çalışan Millî Eğitim Müdürlüğü, okul idarecileri, öğretmenler, okul personeli ve velilerimize teşekkür ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmelerini diliyorum” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, karne alan öğrencilern yaz tatilinde dinlenmeyi hak ettiğini belirtti. Karne notları konusunda öğrencilere tavsiyede bulunan Dingil, ”Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu tatili iyi değerlendirin ve kendinizi geliştirmek için kitaplar, dergiler ve gazeteler okuyun. Okuduklarınızdan elde ettiğiniz bilgi ve becerileri size fayda sağlayacak şekilde nasıl uygulamaya geçirebileceğinizi düşünün ve günlük yaşantınızda bu bilgi ve becerileri uygulayın' değerlendirmesini yaptı. Öğrencilerin ailelerine de seslenen Dingil, karne notlarının beklentileri karşılamamış olabileceğini anımsattı ve ailelerin bunu çocuklara yansıtmaması gerektiğini belirtti. Başarısızlığı sadece öğrenciye bağlamanın yanlış olduğunu ifade eden Dingil, 'Yaz tatili uzun bir süre. Çocuklarımızın bunu iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu anlamda aileler olarak çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Çocuklarımız tatilde ebetteki dinlenecekler ve spor yapacaklar. Ama en önemlisi onların bu tatilde kitap okumaları ve sizlerin destek ve sevgisini hissetmeleridir' görüşünü kaydetti.
Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yanık ise eğitimde çıtanın yükselmesi için çalıştıklarını belirtti. 2017-2018 eğitim öğretim yalının sona ermesini yaptığı açıklamayla değerlendiren Yanık, “Eğitimde çıtanın yükselmesi için yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte canla başla çalıştık. Bu zorlu maratonda, eğitim camiasından, velilere, öğretmenlerinden öğrencilerine kadar eğitimde ter dökenleri canı gönülden kutluyoruz” görüşünü kaydetti. Yavuz Selim Yanık, ”Göreve geldiğimiz günden bu yana, yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte öğretmenlerimizin haklarının korunması, eğitim de yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve sorunların çözümlerine yönelik çareler bulunması noktasında yoğun gayretlerimiz oldu. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de bu çalışmalarımız daha yoğun bir şekilde devam edecektir”. Oldukça yoğun ve yorucu bir çalışmanın ardından, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılını başarılıyla tamamlayan öğrencilerimizi ve canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımızın bütün eğitim yükünü birlikte paylaşan aileleri ve öğretmen arkadaşlarımı Tüm Eğitim Çalışanı dostları kutluyorum. Yaz tatilinin sizler için iyi bir dinlenme fırsatı olmasını umuyor herkese bol bol kitap okuyacakları bir tatil diliyorum” açıklamasını yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38