Yönetimden ´usulsüzlük´ istifası

İskenderun Kızılay´da kongre öncesi 100 üye kaydı

GÜNCEL 16.02.2019 09:13:52 0
Yönetimden ´usulsüzlük´ istifası

Akın Bodur/İskenderun

Kızılay Derneği İskenderun Şubesine 100 yeni üyenin kaydedilmesine yarın yapılacak ‘genel kurulla dernek yönetiminin birilerine teslim edilme çabasına´ tepki geldi. Kızılay Genel Merkezi´nin 31 Aralık 2018 tarihinde, 91 üyesi bulunan İskenderun şubesine 100 yeni üye kaydı yaptığı öğrenilmişti. Yönetim kurulu, kongreye iki gün kala istifa etti, genel kurula katılmama kararı aldı.
İskenderun Kızılay´da, dernek yönetiminin tamamı görevinden ayrıldı. Yılda 200 bin liranın üzerinde yoksula nakdi ve yiyecek yardımında bulunan Kızılay´ın İskenderun kent merkezindeki Pınarbaşı Caddesi üzerinde 7 katlı binada 97 öğrenci kapasiteli yurdu ile aşevi de bulunuyor.
Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, genel merkezlerinin kendilerinin bilgisi dışında üye sayısından çok yeni üye kaydı yapmasını “iyi niyetli bir davranış değil. Kendi şubesinin ve üyelerinin tasarrufuna güvenemeyen bir genel merkezin davranışı saygın değildir' sözleriyle değerlendirdi. Üye kayıtlarının usulsüz olduğunu belirten Günay, dernek başkanlığı ve yönetiminden istifa etti ve yarın yapılacak dernek kongresine ´gayri meşru´ olduğu için katılmayacağını, katılmayacaklarını belirtti.

'İyi niyetli bir davranış değil'
Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Günay, yöre halkı ve Kızılay dostlarına seslendiği açıklamasında şunları belirtti: '17 Şubat 2019 tarihinde şubemizin olağan genel kurulu yapılacaktır. Bu genel kurulda 28 yıl şube kurulu üyesi, son 14 yılda şube başkanlığı görevini tamamlamış olacağım. Bu süre zarfında çok sayıda değerli insanla çalışma onuruna kavuştum. Değerli bağışçılarımızın katkıları ile bir çok ihtiyaç sahibine ulaştık. Genel merkezimizin, hepsinden önemlisi hemşerilerimiz takdirlerine mahzar olduk. Tüm bu hizmetleri yaparken herkese eşit davranmaya, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya, bağışçılarımızın emanetini, Kızılayın kaynaklarını özenle korumaya gayret ettik. Bu hizmetleri yönetim kurulu üyelerimizle, çalışkan fedakar çalışanlarımız ve Kızılay gönüllülerimiz ile başardık. İskenderun´da çok sayıda Kızılaycı yetiştirdik. Bu Kızılaycılar bu genel kurulda yeni yöneticilerini seçecek ve insanlığa hizmet edecekti. Tüzüğümüze göre benimde Genel Merkez Genel Kurulunda onay verdiğim üç dönem kuralı nedeni ile bu dönem sonunda görevi ehil ellere teslim etme niyetindeydim. Ancak genel merkezimiz, ülkede genel kurullarımıza müdahil olarak tüzüğümüzün istisnai durumlar için söz konusu olan maddesini kullanarak üye yüklemesi yapmıştır. Bu iyi niyetli bir davranış değildir. Kendi şubesinin ve üyelerinin tasarrufuna güvenemeyen bir genel merkezin davranışı saygın değildir.

Günay: Genel kurul, ´gayri meşru´
Şube başkanlığı ve yönetimden istifa ettiğini belirten Günay, 'Her türlü üyelik yolu açıkken, Ankara´da yapılan bir operasyonla üye olan üyelerinde bu davranışları samimi ve ahlaki değildir. Bunun yanısıra bu yolu tercih eden insanların iyi niyetleri sorguya muhtaçtır. Ayrıca tüzüğümüzün 24. maddesinde bulunan üye yazımında usulsüzlük söz konusudur. Bu şekilde Kızılay üyesi ve yöneticisi olmayı makul gören bir anlayışa kim ne için ve nasıl güven duyar. Bu onur kırıcı davranışı şube üyelerim ve Kızılay´a gönül veren İskenderunlular olarak meşru hak olarak görmüyorum. Genel merkezimizin bu tutumu nedeniyle şube başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinden çekiliyorum. Benimle birlikte görev yapan şube yönetim kurulumuzda aynı saygın iradeyi gösteriyorlar. Bu nedenle 17 Şubat 2019 tarihinde yapılacak gayri meşru genel kurula katılmıyoruz. Bu keyfi uygulamayı kamuoyunun takdirlerine sunarız' açıklamasını yaptı.

Yönetim aldığı kararla istifa etti
Kızılay Derneği İskenderun Şubesinin Ümit Günay başkanlığında ve Nevzat Bozkurt, Mehmet Kayrat, Erdal Dönmez, Gökhan Dalkılıç, Sevinç Çakıcı, İsmail Karaboğa, Osman Nuri Kundakçı ve Seyfettin Yıldırım´dan oluşan yönetim kurulu, önceki gün yaptığı toplantıyla, denek genel merkezinin, şubenin yaptığı üye kayıtlarının genel kurulun hazirun listesinde yer aldığını ancak başkaca hiçbir belgenin bulunmadığını belirterek üyelikleri onaylamadı ve resmi inceleme yapılmasına karar verdi.
Yönetim kurulunun oybirliğiyle aldığı kararda, dernek genel merkezinin genel kurula müdahale ettiği karar defterine geçirildi. Buna göre, yönetim kurulu kararında, 'Genel merkezimizin Kızılaycılığın etik ilkelerine uygun olmayan bu kararı nedeniyle yönetim kurulunun istifa etmesine ve bu haksız uygulamayı meşru hale getirmemek adına kongreye katılmamasına karar verildi' ifadesine yer verdi. Bu durumda yarın yapılması gereken Kızılay Derneği İskenderun Şubesinin genel kurulu yapılamayacak. Dernek genel merkez yönetimi ise tüzük kapsamında derneğin İskenderun şubesine yeni bir yönetim kurulu atayacak ve kongreye bu yönetim tarafından gidilecek.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00