Yol haritamız hazır

Hataylılar, 11 parlamenterini belirlemek ve cumhurbaşkanlığını belirleyecek oyları kullanmak üzere yarın sandık başına gidip, oylarını kullanacak.

SİYASET 23.06.2018 11:05:00 0
Yol haritamız hazır

Akın Bodur

1 milyon 51 bin seçmeni bulunan Hatay, yarın yapılacak 24 Haziran seçimleri sonrası parlamentoda 11 milletvekili ile temsil edilecek. Siyasi parti ve adaylar da seçim çalışmalarının son aşamasını dün yaptı, bugün de sürdürecek.
AKP Hatay milletvekili adayları Abdülkerim Güven ve Ecrin Nazlı İnan TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren ve yönetimini ziyaret etti. Sistemli ve programlı seçim çalışmaları yaptıklarını, Hatay ve İskenderun‘un sıkıntılarını çözmek için yol haritalarının hazır olduğunu ve devlet desteklerinin halka ulaşmasını kolaylaştırıcı çalışmaları yaptıklarını ifade eden Güven, 'Çözülmemiş sorunların hepsi notlarımızda. Bunların çözüme kavuşturacağız. Yeni sistemde milletvekillerinin kendi bölgelerinde iletişim ofisleri olacak. Ankara´da görevli olmadıkları süreçlerde bölgelerinde bulunan ofislerde bölge halkı ile bir araya gelerek, sorunlara anında çözüm üretecek' dedi.

MHP´li Kaşıkçı: Seçilirsem ilk ziyaretim Afrin Tepesine
MHP Hatay milletvekili adayı Lütfi Kaşıkçı, Adnan Akdaş, Dilek Demirdöven ve Recep Tuncay, partisinin il ve ilçe yöneticileri, 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Antakya´nın Esenlik mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Yöre halkına seslendiği konuşmasında, milletvekili seçilmesi halinde mazbatayı aldığı ilk gün, ilk ziyaret edeceği yerin dokuz şehidin verildiği Afrin´deki tepe olacağını ifade eden MHP Hatay milletvekili adayı Kaşıkçı, “MHP ve ülkücüler hesapsız adamlardır. Hiçbir hesabı yok. Bir hesabı var, oda vatan, millet, bayrak, ezan. Bunun dışında bir hesabı olan ülkücü görmedim. Genel başkanımız ve Erdoğan´ın yan yana gelmesiyle Türkiye´de bir enerji ortaya çıktı. Milletimiz de kafasını kaldırdı, devletimiz de kafasını kaldırdı, askerimiz, polisimiz de kafasını kaldırdı ve bir ruh geldi. Ruh geldiğini nereden mi biliyorum. Afrin´e giden askerlerimizin askeri araçların üstünde yaptığı bozkurt işaretinden biliyorum. Bu, milletimizin ruhudur' dedi. 'Türkiye Cumhuriyeti´ne, su, toprak, güneş gibi yerli ve milli adamlar lazım' diyen Kaşıkçı, şunları söyledi: “Onların da merkezi Milliyetçi Hareket Partisi´dir. Biz FETÖ ile ekmek yemedik, su içmedik, yol yürümedik. Bu FETÖ oldu olalı bize düşmandı, biz de ona düşmandık. Eğer FETÖ ile mücadele varsa ve millet de bu mücadeleyi destekliyorsa, bizler buradayız. Allah´ın izniyle onlarla her türlü mücadeleye biz varız. Biz fetö var olduğu günden beri mücadele ediyoruz. Bu mücadele ben mağdur oldum diyen kimse varsa, 24 Haziran´dan sonra beni gelsin bulsun. Onun hakkını, Hatay´da, Ankara´da savunmak bize yakışır. Eğer gerçekten mağdur ve mazlumsa onun hakkını hukukunu aramak bize düşer.'

SP adayı Çalışkan: Pazarda birkaç ayda artış var
Saadet Partisi Hatay milletvekili adayı Necmettin Çalışkan, seçim çalışmalarını Antakya´da sürdürdü. Ovakent mahallesinde esnaf gezisi, Memur-Sen Hatay Şubesi, Antakya Organize Sanayi Bölgesi, Armutlu Camii Taziye evi ve Armutlu Sosyal Yardımlaşma Derneğini ziyaret eden Çalışkan, 'Çarşı pazarda birkaç ay önceki fiyatlarla şimdiki durumu karşılaştırdığınızda aradaki fark, artan fiyatlar ortada. Dolardaki artış yapılan faiz artışları, ülkenin iç ve dış borcu, ödenen faiz, cari açığı 15 yıl öncesiyle karşılaştırdığımızda bir şeylerin yanlış gittiği görürüz. Üretim kanallarının tıkandığı, fabrikaların kapandığı, işsizliğin had safhada olduğu, reel enflasyonun sanılandan çok yüksek olduğu, borç batağında olduğumuz, nereden tutarsanız elinizde kalıyor. Yatırım politikalarının betonlaşmaya yönelik olduğu, üretime yönelik faaliyetlerin dibe vurduğu bir ekonomi politikası sürdürülemez. Araç geçiş garantili köprü de zaten trajikomik bir durum' değerlendirmesini yaptı. Gençlerin, okullarından mezun olduğu zaman iş bulamadığını anlatan ve AKP Hükümetinin dış politikasını eleştiren Çalışkan, “Irak, Suriye ve Mısır politikalarımızın çökmüş olması devasa bir başarısızlıklar zincirinin birer halkasıdır. Rusya ve Amerika arasında gidip gelen kafa karışıklığı ve nihayet ABD-İsrail güdümündeki karar alma mekanizmaları. BOP, İncirlik ve diğer yabancı askeri üstlerin varlığı, Mavi Marmara, Rus uçağının düşürülmesi sonrası yaşanılan kriz, göç dalgası, mülteci sorunu hangi birini anlatalım. Her seçim kampanyasında biz kazanırsak Gazze´de havai fişekler patlayacak deniliyordu. Havai fişekleri Kudüs´ü başkent ilan edenler, elçiliğini Kudüs´e taşıyanlar patlatıyor. 16 yılın sonunda ülkeye ´millet bahçesiyle, çay ve kekin bedava olduğu kıraathane´ vaatleri ülkenin nereye geldiğini gösteriyor. Böyle gitmemeli, biz geldiğimizde bunları Allah´ın izni ile düzelteceğiz. Faize, ranta, hortuma, adam kayırmacılığına, yalakalığı son vereceğiz” diye konuştu.
Saadet partisi Hatay milletvekili adayı Çalışkan, Yayladağı kent merkezi ile Yeditepe, Karaköse ve Çakı mahallerini de ziyaret edip, yöre halkı ve esnafla bir araya geldi. Çalışkan, “Parti ya da şahıs değil; dava bilinciyle hareket ediyoruz. Davamız; mutlu, müreffeh ve güvenli bir ülke oluşturmak için çabalıyoruz. Kendi küçük kazanımlarımız için değil; ümmetin büyük kayıplarına dur demek için buradayız. Faize dayalı olan üretimin hiçe sayıldığı, rantiyecilerin sömürdüğü, fakirin daha çok ezildiği bir sistemi kabul etmediğimiz ve bunları düzeltmek için buradayız. Paranın parayla değil, çalışarak ve üreterek kazanılacağına inanıyoruz. Fabrikaların ve üretim yerlerinin yok edilip-satılıp, yol, köprü, park yapılmasına engel olup üretime, teknolojiye yeniden can vermek için buradayız” dedi.

CHP´li Güzelmansur: Bu böyle sürmeyecek
CHP Hatay milletvekili adayı Mehmet Güzelmansur da seçim çalışmalarını Antakya´nın Ürgenpaşa, Akevler ve Kanatlı Mahallelerinde yurttaşlarla görüşerek ve Antakya Sebze Hali´ndeki esnafı ziyaret ederek sürdürdü. Güzelmansur, “Hatay´ın çözüm bekleyen sorunlarını biliyoruz. Seçim bildirgemizde bulunan tüm vaatlerimizi milletimiz için gerçekleştirmeye kararlıyız ve bunu da hep birlikte başaracağız. Türkiye´nin ve Hatay´ın ekonomik durumu ortada. Tarım, sanayi, ekonomi, hukuk ve eğitim konularındaki sorunlar hızla artıyor. Kayıt altına alınan işsizlik sorunu kanayan yaramız. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz ve esnaflarımız kan ağlıyor. Kötü ekonomik koşullar esnafımızın ve vatandaşlarımızın belini büküyor. Yüksek sebze ve meyve fiyatları vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor. Tabii ki bu böyle sürmeyecek. Biz varız, CHP var. 24 Haziran´da tüm bu sorunların çözümü için Hatay halkının ve esnafının CHP´den yana tercihini kullanacağına inanıyorum. Bozuk olan bu düzeni yeniden rayına oturtacağız” dedi. Yarın halkın sandığa gitmesini isteyen Güzelmansur, “Diğer siyasi parti adaylar da çalışacaklar. Bizim tek farkımız, seçim çalışmalarında yarın ne yapacağımızı anlatıyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarının nasıl çözüleceğine dair çözüm önerilerini anlatıyoruz. Hatay daha iyi nasıl kalkınabilir? Bunları söylüyoruz. Bütün bunları değerlendirecek olan milletimizdir' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04