“Yıkım ekipleri kişisel mallara zorla el koyuyor”

Hatay’da ağır hasarlı binaların içindeki kişisel malların yıkım firmaları tarafından el konulmasına yönelik şikayet TBMM gündemine taşındı.

HATAY 22.06.2023 14:11:00 0
“Yıkım ekipleri kişisel mallara zorla el koyuyor”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ağır hasarlı binalardaki kişisel mal ve eşyaların yıkım ekipleri tarafından el konulmasına yönelik önlem alınmasını istedi. TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Güzelmansur, “Buradan yetkililere sesleniyorum: Bu konuda acilen tedbir alın, vatandaşın mağduriyetini giderin” dedi.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımında yıkım ekiplerinin vatandaşın kişisel mallarına zorla el koyduğunu, vatandaşın elinden eşyasının zorla alındığını aktaran Güzelmansur, “Bu tür durumlarda polis çağrılıyor, ancak polis müdahale etmiyor. İhale şartnameleri sadece hurda mahiyetindeki malzemelerin alınmasına izin veriliyor. Dolayısıyla, kişisel eşyaların alınması uçtur, bu suça müdahale etmemek de suçtur. Yıkım şirketleri tarafından sadece maddi, para getirici bir mal olarak görülen bu eşyalar, depremde acı kayıplar yaşamış insanlarımız için anılar demek, geçmiş demek, tutunacak bir dal demek, maneviyat demek. Dolayısıyla, ne insanlık ne vicdan ne de yasalar depremzedenin şahsi mallarına el konulmasına izin vermez. Buradan yetkililere sesleniyorum: Bu konuda acilen tedbir alın, vatandaşın mağduriyetini giderin” diye konuştu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07