Yeşil Sol Parti'den 14 Mayıs değerlendirmesi

Yeşil Sol Parti Milletvekili Tülay Hatimoğulları: Tek adamı 28 Mayıs’ta göndereceğiz

SİYASET 20.05.2023 19:07:00 0
Yeşil Sol Parti

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin İskenderun’da konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Biz 14’ünde kazandırmadık, ama 28’inde göndereceğiz. Bunda çok netiz” dedi.

Yeşil Sol Parti Milletvekilii ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, Yeşil ve Sol Parti adına Buluttepe’deki ilçe örgütü önünde düzenlenen basın açıklamasında 14 Mayıs seçim sonuçlarını değerlendirdi.

AKP-MHP iktidarı ve Cumhur ittifakının hilelerine değinerek bunu ortaya çıkaracaklarını söyledi. Tüm hilelere rağmen Erdoğan'ın kazanamadığını söyleyen Hatimoğulları, “Yeşil Sol Parti’den bizler 14 Mayıs seçimlerini arkada bırakarak 28 Mayıs seçimlerine, yani cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turuna en güçlü şekilde harılıklarımızı sürdürme kararımızla devam ediyoruz. evet biz 14’ünde kazandırmadık, ama 28’inde göndereceğiz. Bunda çok netiz. Bugün bir çok sandık hilesine başvurarak her türlü yolsuzluğu ve hırsızlığı bu ülkeyi yönetirken yürüttükleri her türlü yolsuzluğu ve hırsızlığı aynı şekilde yine bu seçimlerde bizlere yaşattıklarını biliyoruz” dedi.

HDP İskenderun ilçe Eş İlçe Başkanı Abdürrahim Şahin de yaptığı açıklamada, “Bütün baskılara ve kumpaslara rağmen Yeşil Sol Parti ile Meclis'te Türkiye'nin üçüncü büyük temsiliyetine ulaşma başarısını son derece önemli buluyoruz. Fakat genel olarak istediğimiz ve öngördüğümüz seçim sonuçlarını elde edemediğimiz de ortadadır. Şartlar ne olursa olsun daha güçlü örgütlenmek ve daha büyük kazanmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “seçim süreci henüz tamamlanmamıştır. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu 28 Mayıs'ta yapılacaktır. Partilerimizin geldiği gelenek ve kültür, özgürlük ve demokrasi mücadelesine katkı sunan, zemin açan, olanak yaratan her türlü çalışmayı önemser. Kuşkusuz seçimler de bu çalışmalardan biridir, Tarihimizde şimdiye kadar girilen ve istenilen hedeflere ulaşılmayan her seçim süreci nasıl yeni bir ısrarın, inadın ve mücadeleyi büyütmenin gerekçesi yapılmışsa; bu süreç de örgütlülüğü, direnişi ve mücadeleyi büyütmenin zemini haline getirilecektir.”


Anahtar Kelimeler: Yeşil Parti' Mayıs değerlendirmesi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00