´Yeni bir söylem ve diyaloğa doğru´ projesi

Sığınmacılarla ilgili alanda çalışan medya ve STK´lar başvurabilecek

GÜNCEL 21.10.2019 10:49:24 0
´Yeni bir söylem ve diyaloğa doğru´ projesi

İskenderun/SES

Suriyeli sığınmacılarla ilgilenen sivil toplum kuruluşları ve medya çalışanlarına yönelik seminer düzenlenecek. İstanbul´da yapılacak seminerin ´Yeni bir söylem ve diyaloğa doğru´ adlı proje kapsamında yapılacağı ve ön hazırlıklarının Haziran ayında yapıldığı belirtilen yazılı açıklamaya göre, proje Aralık ayında başlayacak.
Projeyle ilgili açıklama yapan Gamze Tosun, gazetemize ilettiği değerledirmesinde şunlara yer verdi: 'Projemiz, Türkiye´de bir arada yaşama imkanını güçlendirmek için kamu, sivil toplum ve medya sektörleri arasındaki işbirliğini artırarak, Suriyelilere yönelik ayrımcılığı ve ayrımcı söylemleri sorgulamayı ve farklılıklara saygılı yeni bir dil ve söylemi desteklemeyi amaçlıyor. Bu amaçla, 5-8 Aralık 2019´da İstanbul´da ‘Bir arada yaşam için yeni bir söylem eğitmen eğitimi´ başlıklı bir eğitim düzenliyoruz. Bu eğitmen eğitimi, interaktif öğrenmeyi ve deneyimi merkeze alan formel olmayan eğitim metodolojisi ile tasarlandı. Eğitimin programı; insan hakları ilke ve değerleri, ayrımcılık ve ayrımcılıkla mücadele yöntemleri, göç farkındalığı, mülteci hakları, ilkeli habercilik, nefret söylemi ve alternatif söylem konularını içeren oturumların yanı sıra eleştirel düşünme, aktif dinleme ve iletişim, sunum teknikleri gibi katılımcıların eğitmenlik becerisi edinmelerini hedefleyen oturumlardan oluşuyor. Aynı zamanda katılımcılar, hem diğer kurumlardan gelen katılımcıların deneyimlerini dinleme hem de kendi deneyimlerini paylaşma alanı bulacaklar.'
İstanbul´daki seminere katılacakların İstanbul, Hatay veya Şanlıurfa´da faaliyet gösteren kamu, medya ve sivil toplum sektörlerinden birinde aktif olarak çalışması gerektiği belirtildi. 5-8 Aralık tarihleri arasında İstanbul´da düzenlenecek ´Bir arada yaşam için yeni bir söylem eğitmen eğitimi´ adlı seminere başvuruların internet üzerinden yapılması gerektiği ifade edildi. ´Yeni bir söylem ve diyaloğa doğru´ projesinin, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edildiği, Hrant Dink Vakfı´nın yürütücülüğünde, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Hayata Destek Derneği ve Sabancı Üniversitesi ortaklığında yapıldığı açıklandı. Açıklamada, 'Eğitmen eğitimi sonrası katılımcılardan, proje ekibinin iş birliği ile eğitim modülünü en az 1 kez kendi kurumlarında yaygınlaştırmaları beklenmektedir. Eğitim modülünü yaygınlaştırma sürecinin, eğitmen eğitimini tamamlamış 2 gönüllü eğitmen ve proje ekibinden uzman bir eğitmen ile yürütülmesi planlanmaktadır. Bu nedenle aynı kurumdan en az iki başvuru sahibi olması tercih sebebi olup, başvurular ayrı ayrı değerlendirilecektir. Değerlendirme sonrasında, katılımcı değişikliği kabul edilmeyecektir. Yeni Bir Söylem ve Diyaloğa Doğru Projesi eğitmen ekibinde yer alarak insan haklarına saygılı yeni bir söylemin oluşmasında ve yaygınlaşmasında rol almak istiyorsanız başvuru formunu 3 Kasım Pazar günü 23.59´a kadar doldurabilir' ifadesine yer verildi.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00