Yayladağı´na kütüphane ve kültür merkezi

Yayladağı´nda 1. Kitap Fuarı ile yapımı tamamlanan Yayladağı Kültür Merkezi ve Millet Kütüphanesinin açılışları törenle yapıldı.

GÜNCEL 29.12.2021 17:22:34 0
Yayladağı´na kütüphane ve kültür merkezi

 

Antakya/SES
 Kültür Merkezi ve Millet kütüphanesinin, Hatay Valiliği, Yayladağı Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Yayladağı Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapıldığı öğrenildi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan, açılışları AKP ve MHP´li milletvekilleri ile bürokratlar ile birlikte yaptı. Yayladağı Atatürk Meydanı Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen 1. Kitap Fuarı açılış töreninin açılışında konuşan vali Doğan, “Kitap Fuarı açmak çocuk ve gençler için önemli. Kitap fuarı açılışını yapmaya geldik. Sadece kitap fuarı değil Yayladağı´nda açılışını yapacağımız birkaç tesis daha var' dedi. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, “Belediyesi olarak çocuk ve gençlerin her zaman yanındayız. Bilime, kitaba her daim saygımız var” değerlendirmesini yaptı. Vali Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Sabahat Çelik, Lütfi Kaşıkçı, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, Yayladağı Belediye Başkanı Yalçın, AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ve katılan protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti ve ardından fuardaki stantlarını gezdi.
Valisi Doğan, beraberindeki heyetle Tutlubahçe Mahallesinde yapımı tamamlanan Yayladağı Kültür Merkezi ve Millet Kütüphanesinin açılışı törenine de katıldı. Doğan, seminer, söyleşi, tiyatro, panel, konferans vb. faaliyetlerin gerçekleştirileceği kültür merkezi ve millet kütüphanesinin açılış kurdelesini kesti, ardından millet kütüphanesini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Törende, Yayladağı Belediye Başkanı Yalçın ile milletvekilleri Çelik, Yayman da yaptığı konuşmada valiye teşekkür etti. Valisi Doğan ise, 'Kütüphanelerin önemini çok iyi bilirim, aslında herkeste iyi bilir. Ülkemizin kütüphaneye çok fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burası da tam bir kompleks, güzel bir tesis olmuş' dedi. Törende, bina yapımında katkılarından dolayı vali Doğan´a, Hatay Milletvekili Özel tarafından plaket verildi. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, açılışta, Antakya Medeniyetler Korosu da müzik dinletisi yaptı, Yayladağı Belediyesi Tiyatro Kulübü de hazırlanan bir tiyatro gösterisini sahneledi.

 

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49