“Yayladağı kapısı açılmalı”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Suriye´de süren iç savaşın ve iktidarın izlediği yanlış Suriye politikasının en derinden etkilediği ilin Hatay olduğunu belirtti.

SİYASET 18.10.2018 10:27:20 0
“Yayladağı kapısı açılmalı”

 

Sadet Berkyürek/İskenderun
 Güzelmansur, “Hataylıların bir an olsun rahat bir nefes almasını sağlayacak en önemli adım Yayladağı Sınır Kapısı´nın açılmasıdır” dedi.
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulun´da yaptığı konuşmada Suriye´de süren iç savaştan en çok etkilenen ilin Hatay olduğunu, Hataylıların ekonominin canlanmasını sağlayacak adım olan Yayladığı Sınır Kapısı´nın açılmasını Ticaret Bakanından talep ettiğini söyledi.
Hatay´ın sorunları ve bu yöndeki talebine yönelik 6 soruluk soru önergesine 3 cümleden oluşan ve mevzuatı anlatan bir yanıt verildiğini kaydeden Güzelmansur´un konuşması tutanaklarda şöyle yer aldı: “Sayın Başkan, yedi yıldır Suriye´de süren iç savaşın ve iktidarın izlediği yanlış Suriye politikasının en derinden etkilediği il Hatay´dır. Hatay ekonomisi, sosyal yapısı, imajı çok zarar görmüştür. Hatay´da ihracatın ve ekonominin canlanmasını, Hataylıların biraz olsun rahat bir nefes almasını sağlayacak en önemli adım Yayladığı Sınır Kapısı´nın açılmasıdır. Hatay´da vatandaşından esnafına, siyasetçilerinden yerel yönetimlerine, sivil toplum örgütlerinden en üst bürokrasi yönetimine kadar tüm Hataylılar bunu istemektedirler. Bu konuyu soru önergesiyle Ticaret Bakanına ilettim. Sayın Bakan 6 soruluk önergeme 3 cümleden oluşan ve mevzuatı anlatan bir cevap vermiştir. Sayın Bakan, Hataylılar mevzuatı duymak istemiyor, Hataylılar Yayladağı Sınır Kapısı´nın açılmasını istiyor. Lütfen, bu talebi bir an önce yerine getirin.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23