Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

Hatay Milletvekili Güzelmansur, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlamasını istediği önergesinde, bakanlığın belirlendiği rayiç bedellerin 15-20 katı ücret talep eden yapı denetim firmalarının ö

SİYASET 30.04.2024 09:42:00 0
Yapı denetim firmalarının  ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, yapı denetim firmalarının depremzede vatandaştan el altından aldığı fahiş ücretleri soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Güzelmansur, Hatay'da az ve orta hasarlı binaları güçlendirme prosedüründe önemli bir rol oynayan yapı denetim firmaları, depremzedelerin çaresizliğinden yararlanarak el altından 10-20 kata varan ücretler istediğini belirtti.
Yapı denetim firmalarının istediği hukuk dışı fahiş ücret taleplerini parlamento gündemine taşıyan milletvekili Güzelmansur, “Güçlendirme çalışmaları için onay vermesi gereken bazı yapı denetim firmaları maalesef ki depremzede insanımızın çaresizliğinden faydalanarak Bakanlık tarafından belirlenen rayiç bedellerin 10-20 katına varan ücretler talep etmektedirler. Talep edilen fahiş ücretleri ödeyemeyen depremzede insanlarımızın başvuruları ise randevu verilmeyerek, havuza atılarak bekletilmektedir. Bu durum ne hukuki ne insani ne de vicdanidir. Orta hasarlı konut sahibi depremzedeler Bakanlığın sıkı denetimlerle yapı denetim firmalarının fahiş ücret taleplerine el atmasını beklemektedir” değerlendirmesini yaptı.

Özhaseki'ye hangi soruları yöneltti?

Hatay Milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanmasını istediği önergesinde, yasa dışı, fatura dışı fahiş ücret isteyen yapı denetim firmaları hakkında ne tür işlem yapıldığını sordu.
Güzelmansur, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki tarafından yanıtlanmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: “Hatay’da ve diğer deprem illerinde, orta hasarlı konut sayısı, her bir il için aç ayrı olmak üzere, kaçtır? Güçlendirme çalışmaları için başvuruda bulunan kişi sayısı her bir deprem ili bazında kaçtır? Deprem illerinde güçlendirme çalışması başvuru yoğunluğundan ve depremzede insanlarımızın çaresizliğinden yararlanarak Bakanlığın belirlendiği rayiç bedellerin 15-20 katı ücret talep eden yapı denetim firmalarının önüne geçmek için planlanan/yürütülen çalışmalar nelerdir?”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00