'Vatanı ileriye götürme azmindeyiz'

Çanakkale Zaferi´nin 104. yıl dönümü dün kutlandı, şehitler de törenle anıldı.

GÜNCEL 19.03.2019 11:19:24 0

İskenderun/SES

 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında ilçelerde törenler düzenlendi, şehitlik ziyaret edildi. İskenderun´da şehitlik ve belediye kültür sarayında törenler yapıldı.
İskenderun´da Şehitlikte düzenlenen törende İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği tarafından şehitlerin manevi huzuruna çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunulup, kabirler ziyaret edildi. Kaymakam İskender Yönde, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan kılınç, Belediye Başkanı Seyfi Dingil de katıldı. Tugay Komutanlığından görevlendirilen bir subayın günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptığı törene katılanlar şehit yakınlarıyla sohbet etti ve şehit kabirlerini ziyaret edip, karanfil bıraktı.
Arsuz´da, Kent Meydanı´nda düzenlenen törende Çanakkale Zaferi´nin 104. yılı kutlandı, şehitler de anıldı. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Garnizon Komutanı Cengiz Çoban´ın da katıldığı etkinlikte 18 Mart şiiri okundu. Karaağaç Asri Mezarlığındaki Şehitlik Anıtında da tören düzenlendi ve kabirler ziyaret edilip, şehitler için dua edildi.
Tarihimizin en büyük ve anlamlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi´nin 104. yıl dönümü münasebeti ile il merkezinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma töreni düzenlendi. İlk tören saat 09.00´da Antakya Şehitliği´nde yapıldı. Antakya Şehitliği´nde düzenlenen törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2. Hudut Alayı Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Hatay Cumhuriyetbaşsavcısı Ahmet Ataman, gaziler ve şehit yakınları da katıldı. Vali Doğan, Şehitlik Şeref Defteri´ni imzaladı ve 'Beden beden ördüğünüz setle, yedi cihana ´Çanakkale geçilmez´ dedirttiniz. Üzerinden bir asır geçse de hâlâ dilden dile dolaşan, dünyanın gıpta ile bakıp hayran olduğu, sizdeki bu azim ve kararlılığı gören Mustafa Kemal, ´Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum´ demiştir. Canınızı vererek can olduğunuz bu vatanı sizler gibi koruyabilmek, yaşatabilmek ve daima ileriye götürmek azmindeyiz' ifadelerini yazdı. Antakya Kültür Merkezi´nde yapılan ve TOKİ Şehit Süleyman Yılmaz Anadolu Lisesinin düzenlediği törende, öğrenciler şiir okudu, Çanakkale Oratoryosunu sahneledi, okul müdürü Yakup Ay, günün anlamını anlatırken, imam Hüseyin Seraslan da Kuran-ı Kerim okudu. Vali Doğan, Çanakkele Zaferi nedeniyle yaptığı açıklamada, 'Çanakkale zaferi, en zayıf düştüğü zamanlarda bile Türk milletinin birlik ve beraberliğinin kudretini tüm dünyaya göstermiş; memleketin dört bir yanından koşarak gelip bir an bile tereddüt etmeden yan yana şehit düşen mehmetçiklerimiz, vatan sevgisinin ve kardeşliğin simgesi olmuşlardır. Üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmiş olsa da zihinlerde ve kalplerimizde ilk günkü coşkusuyla yankılanan ´Çanakkale geçilmez´ sözü milli şuurumuzu iki kelimeyle özetleyen bir zafer nidasıdır. 15 Temmuz gecesinde yaşananlar Çanakkale ruhunun hala yaşadığının en somut göstergesi olmuştur' görüşünü belirtti.
Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez ise yaptığı açıklamada, 'Çanakkale Savaşları, Türk milletinin tarih sahnesindeki en büyük hesaplaşması ve eşsiz destanıdır. Bir milletin sömürgeci politikayı alt ettiği bu büyük zafer, Anadolu coğrafyasını sonsuza dek Türk vatanı kılmıştır' değerlendirmesini yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88