Vali, muhtarlarla buluştu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Belen´de muhtarlar ve vatandalarla buluştu. Belen Vali Doğan başkanlığında, Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıda, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın da ilçe hakkında bilgi verdi.

GÜNCEL 15.02.2019 11:02:57 0
Vali, muhtarlarla buluştu

İskenderun/SES

Toplantının açılışında konuşan vali Doğan, 'Ülkemiz çevresinde yaşanan sıkıntılı süreçler hepimizin malumu. Hemen yanı başımızda gerçekleşen savaş nedeniyle oluşan boşlukta ülke olarak güvenliğimiz ile ilgili oluşacak sıkıntılara seyirci kalmamız mümkün değildi. Türkiye´de yaklaşık 4 milyon Suriyeliyi misafir ediyoruz. Bu konuda ülkemiz gücü nispetinde ekonomik olduğu kadar sosyal destekler de veriyor. Bu konulardan doğrudan etkilenen bir ilimiz de Hatay´dır. Eğer Türkiye bugün kendi güvenliği için gereken bu operasyonları yapmamış olsaydı, ülke içerisinde Adana´da, İstanbul´da ve diğer illerde güvenlik sorunları yaşardı. Suriye, Türkiye´nin yaptığı bu operasyonların sonucunda inşallah bir an önce huzura kavuşur ve burada misafir etmiş olduğumuz Suriyeliler de kendi topraklarına döner ve oradaki yaşamlarını sürdürebilirler. Türkiye gibi ekonomik yönden kalkınmaya çalışan bir ülke için bu maliyet önemlidir. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanımız açıkladı 35 milyar dolarlık bir maliyet. Ama bu sorunları Türkiye bugün çözüme ulaştırmaz ise yarın çocuklarımıza daha farklı ve büyük sorunları miras bırakmış olacağız' dedi.
İskenderun Körfezi ve Payas, Belen, Dörtyol ve Erzin´i kaplayan alanının sanayi parselleri haline getirildiğini belirten vali Doğan, şunları söyledi: 'Çok ciddi anlamda istihdam oluşturmuş. Antakya´da ise dünyanın en verimli ovalarından Amik Ovasına sahibiz. Belen deniz ve ovanın tam ortasında bulunuyor. Belen tarihte olduğu gibi bugünde tam bir geçit yeri olmuş. Antakya OSB de Belen sınırları içerisinde kalmış bu da büyük bir imkan yaratmış. Yatırımlara bakacak olursak; eğitimle ilgili çok ciddi yatırımlar yapılmış. Sağlıkla ilgili olarak da geçit bölgesi olduğu için ilk müdahalenin yapılabileceği, müşahede odalarının olduğu bir sağlık tesisine ihtiyaç olduğu görülmekte. Bu yönde bir çalışma yapacağız.'
Muhtarların mahallelerinin ihtiyaç ve taleplerini dinleyen vali Doğan, kısa sürede halledilebilecek sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurumların il müdürlerine talimat verdi.

Vali: Sorunları çözmekle yükümlüyüz
Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, kurumların il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantı sonunda değerlendirmede bulunan vali Doğan, 'Bütün kamu kurum temsilcilerimiz burada. Bizler de bu sorunları çözmekle yükümlü heyetiz. Bize iletilen talepleri devletin imkanları ve mevzuat çerçevesinde değerlendirerek sonuçlarından sizleri bilgilendireceğiz' diye konuştu.

Belen´e hastane yerine poliklinik
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, toplantıda değerlendirme yapan Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel da şunları söyledi: “Belen´in belli başlı birkaç sorunu var. Valimizin de ifade ettiği gibi hastane problemi var. Ancak yaptığımız araştırma ve istişareler neticesinde burada poliklinik bazında ve müşahede odası bulunan Acil Müdahale Merkezi olan bir sağlık kuruluşunun evvelen yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. Halkın çoğuna sorduğumuzda yataklı hastası olanlar İskenderun ya da Antakya´yı tercih edeceklerini belirtmişlerdir. İkinci husus yol konusunda battı-çıktı olarak bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Köy yolları ile ilgili sıkıntılarda ise yetkili kurum büyükşehir belediyesidir.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88