Vali Ata´dan, Oğurol ailesine taziye ziyareti

Hali Ata taziye ziyaretinde bulundu, CHP Milletvekili Dudu da TBMM´ye yazılı önerge verdi: Dur ihtarı nasıl yapıldı.

HATAY 20.03.2018 10:21:13 0
Vali Ata´dan, Oğurol ailesine taziye ziyareti

Hatay Valisi Erdal Ata, Samandağ´da polisin, ´dur´ ihtarına uymayarak, kaçmaya çalışan ve sıktığı kurşunla yaşamını yitiren Güven Oğurol´un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Güven Oğurol, 12 Mart 2018 Pazartesi günü saat 22.00 sıralarında Samandağ´ın Atatürk Mahallesi Filiz Sokak üzerinde görev yapan güvenlik birimlerince yapılan dur ikazına rağmen kaçmaya çalışırken açılan ateş sonrası yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, öncek gün yaptığı ziyarette Güven Oğurol´un ailesi ile görüşen vali Ata, aileye sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu. Ziyarette Hatay Valisi Erdal Ata´ya Hatay Milletvekili Serkan Topal, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de eşlik etti. Samandağ Belediyesi de ziyarette, Samandağ Emniyet Müdürü Mustafa Ateş´in de eşlik ettiğine yer verildi. Belediyeden yapılan açıklamada Hatay Milletvekilleri Birol Ertem ve Serkan Topal, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı ile partililer de Oğurol ailesine taziye ziyertinde bulunduğu da ifade edildi. Belediye başkanı Nehir´i de makamında ziyaret eden CHP heyeti, açıklamaya göre, adalet yerini buluna kadar bu konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Dudu´dan da önerge
Samandağ´da, 12 Mart 2018 tarihinde saat 22.00 sıralarında ´dur´ ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis sıktığı kurşunla yaşamını yitiren Güven Oğurol (23), birkez daha Meclis gündemine getirildi. Hiç bir şeyin insan hayatından daha değerli olmadığını belirten Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, 'Gencecik bir evladımızın yaşamını yitirmesine gerek kalmadan çözülebilecek bir takibin bu şekilde sonuçlanması; vatandaşlarımızın güvenlik güçlerine yönelik tepkisine neden olmuş, endişe yaratmıştır' değerlendirmesini yaptı.
Milletvekili Dudu, TBMM Başkanlığna verdiği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Güven Oğurol´a ´dur´ ihtarı nasıl yapılmıştır? ´Dur´ ihtarının ardından Güven Oğurol´un içinde bulunduğu otomobilin lastiklerinin patlatılması yerine vücuduna ateş edilmesi olayı da soruşturulmuş mudur? Hatay Valiliği tarafından olay sonrası yapılan açıklamada; ´Dur ihtarına uymayıp otomobiliyle hızını arttırıp kaçmaya çalışan Güven Oğurol´a yönelik önce havaya uyarı atışı yapıldığı, daha sonra lastiklere doğru iki el atış yapıldığı, bunlardan birinin Güven Oğurol´a isabet ettiği´ belirtilmiştir. Bu açıklamadaki tuhaflıktan da anlaşıldığı üzere lastiklere nişan alınan kurşun nasıl olup da Güven Oğurol´un vücuduna isabet ederek, ölümüne yol açmıştır? Lastiklerde kurşun bulunmuş mudur? Olay anına ilişkin kamera kayıtları incelenmiş midir? Hatay Valiliği´nin de açıkladığı üzere konunun şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ortaya çıkarılması için açılan idari ve adli soruşturmanın çerçevesi nedir?'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00