"Üretim planlamasını doğru yapacağız"

Tarıma dayalı sanayiyi, sözleşmeli üretim modelini geliştireceğiz.

SİYASET 22.03.2024 14:32:00 0

"Üretim planlamasını doğru yapacağız"

İskenderun/SES
İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, üreticilere ücretsiz toprak analizleri, sertifikalı fide ve fidan desteği vereceğini, kuracağı yenilenebilir enerji üretim tesisleriyle çiftçinin elektrik ve sulama maliyetini düşüreceğini, tarıma dayalı sanayiyi destekleyip sözleşmeli üretim modelini geliştirerek hasat döneminde ürününün dalında kalmasını önleyeceğini ifade etti.
Antakya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ünal Çolakoğlu, genel sekreter Metin Kuseyri ve oda yönetimine yaptığı ziyarette, vizyonundaki tarımsal projeler hakkında bilgi verdi, tarım arazilerinin korunması, verimliliğin artırılması, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve hasat döneminde ürünün dalında kalmasını önleyecek projeleri etkin şekilde hayata geçireceğini söyledi.

"Sözleşmeli üretim modelini geliştireceğiz" 


Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak afetlere dirençli, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa ederken tarihi alanlarını ve tarım arazilerini koruyacağını anlatan Cömert, "Tarım üretim alanlarını verimli kullanarak, üreticiye ücretsiz toprak analizleri, sertifikalı fide ve fidan desteği sağlayacağım. Çiftçilere katma değeri yüksek ve iklim krizlerine dayanıklı üretim yapabilecek. Kuracağım yenilenebilir enerji üretim tesisleriyle tarımsal üretim yapan vatandaşlarımızın elektrik ve su maliyetini düşüreceğim. Tarım ihtisas OSB’leriyle de tarıma dayalı sanayiyi destekleyeceğim. Üretim planlamasını doğru yapacağız. Tarıma dayalı sanayiyi, sözleşmeli üretim modelini geliştireceğiz. Bunu sağladığımızda ürün zaten satılmıştır artık. Bu sayede çiftçimizi desteklemiş olacağız. Tarımsal üretimin katma değerini artırmış olacağız" diye konuştu.
Ticaret Borsası Meclis Başkanı Çolakoğlu da sulama, sera ısıtma ve soğutma, soğuk hava deposu, hayvancılık ve tarımsal ürünlerin işlenmesinde en önemli maliyet kaleminin enerji tüketimi olduğunu ifade etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

Paskalya'da dualar sağlık ve barış için

Muhtar Taş'ın adı oturduğu sokağa

İsraillin toprak alımına soru önergesi

İskenderun zemini çöküyor

Belediye "kariyer.net"le iş bulacak

12 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı

Denizciler'e 5 kat sınırı

İskenderun’da Katoni binası yandı

Deprem yargılamaları mercek altına alındı

  • BIST 100

    10247,71%-0,86
  • DOLAR

    32,22% -0,06
  • EURO

    34,64% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2393,78% 0,04
  • Ç. ALTIN

    3878,05% -0,38