UMAT depoları projesi görüşüldü

İskenderun Limanı´nın D kapısının karşısında kalan ve Umumi Mağazalar Türk Anonim Şirketi UMAT´a ait atıl durumdaki depoların yenilenerek işletilmesi ile ilgili ön proje çalışması, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nda (İTSO) de

EKONOMI 7.06.2018 11:15:48 0
UMAT depoları projesi görüşüldü


İTSO´dan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede, Limak Müdürü Mehmet Ünlü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel sekreteri  Onur Yıldız tarafından UMAT depolarıyla ilgili  İTSO yönetimine bir sunum yapıldığı belirtildi. İTSO açıklamasında, UMAT Umumi Mağazalar Türk Anonim Şirketi´nin İskenderun´da faaliyet gösteren şubesinin İTSO´ya devredilmesi hususunda, TOBB Başkanı  Rifat  Hisarcıklıoğlu´nun antrepoların kullanılmasına destek vermesi üzerine bölge için önem taşıyan bu projenin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldığı ifade edildi. İTSO´da yapılan toplantıda , atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız olan UMAT depolarının yenilenerek İTSO tarafından işletilmesi ile bölgede kaliteli hizmet sunan, modern elleçleme ve depolama tekniklerine uygun bir antrepo haline getirilmek istenen yer ile ilgili teknik bilgileri Limak Müdürü Mehmet Ünlü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel sekreteri  Onur Yıldız´ın verdiği kaydedildi.

Proje çalışması LİMAK´tan
Açıklamada, İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz´ın şu konuşmasına da yer verildi: “UMAT, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin yaklaşık %56 oranında hissedar olduğu, diğer hisselerinin de çeşitli oda ve borsalara ait olduğu Umumi Mağazacılık hizmeti veren bir şirkettir. Bu şirketin İskenderun´da faaliyet gösteren şubesi ise, 12.480 metrekare kapalı depo ve 10.800 metrekare betonlanmış sahada 1950´li yıllardan kalma yapılarla genel antrepoculuk faaliyetleri göstermektedir. Bu alanın, odamızca kullanımı için, daha verimli hale getirilebilmesi amacıyla, Limakport Genel Müdür Yardımcısı  Mehmet Ünlü tarafından bir proje çalışması yapılmaktadır. Limakport´a çok yakın bir lokasyonda atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız olan UMAT depolarının yenilenerek odamız tarafından işletilmesi ile bölgede kaliteli hizmet sunan, modern elleçleme ve depolama tekniklerine uygun bir antrepo haline getirmek için bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinin bölgemize ciddi bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Bu gün burada LİMAK Müdürümüz  Mehmet Ünlü ve DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız  ile birlikte projenin teknik yönleri için toplandık. Önümüzdeki günlerde proje şekillenmeye başlayacak”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00