'Uhud Savaşı ibretle dolu'

Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi ve MKÜ Öğretim Üyesi Necmettin Çalışkan, Uhud Savaşı´nın ibretlmmerle dolu olduğunu ve bu savaştan alınacak dersler olduğunu ifade etti.

GÜNCEL 19.10.2018 10:00:59 0

Antakya/SES

 Anadolu Gençlik Derneği Reyhanlı ve Kırıkhan Temsilciliğinin ayrı ayrı düzenlediği “Şuur sohbetleri” adlı söyleşinde konuşan Çalışkan, Uhud Savaşında alınacak dersler arasında birçok ahlaki ilkenin olduğunu ifade etti.
Anadolu Gençlik Derneği Reyhanlı Temsilciliği binasında yapılan ve Saadet Partisi Reyhanlı İlçe Başkanı İbrahim Göçmez, Anadolu Gençlik Derneği Reyhanlı Temsilcisi Zabit Çelik´in de katıldığı söyleşide konuşan Çalışkan, 'İstişare, sabır, affedici olmak, intikam peşinde olmamak, infak, fedakârlık gibi erdemlere sahip olmak. Tabi ki ahlaki ilkeler içerisinde daha günümüze ışık tutacak ve günümüzde karşılaştığımız birçok problemimizi çözecek çözüm önerileri Uhud Savaşı´ndan çıkarabilmemiz mümkündür' değerlendirmesini yaptı.
Kur´an-ı Kerim´de hadiselerin bilgiden ziyade ibret alalım diye anlatıldığını ifade eden Çalışkan, “Uhud Savaşı´nda da her yönüyle almamız gereken ibretler vardır. Peygamberimiz, Uhud Savaşı şehitlerini de Uhud dağının kendisini de övmüştür. Günümüzde de şehitler tepesinin yalnız bırakılmaması gerektiğiyle ilgili Uhud´a işaret edilir. Bu sebeple hacca ve umreye giden herkesin mutlaka ziyaret ettiği yerlerin başında Uhud gelir” dedi.
Derneği Kırıkhan Temsilciliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Çalışkan, Diyanet İşleri Başkanlığı´nın bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasının “Dine adanmış ömürler” olduğunu anımsattı ve şunlar söyledi: 'Toplumumuzda din adamı deyince, din adamlığı görevi sadece belli bir çerçeveye çizilmiş bir takım insanlara mahsus görevmiş gibi düşünülüyor. Din adamlığı görevi sadece diyanetin personeli olan müftü, vaiz, imam, müezzin ile sınırlı değildir. Toplumda her bir birey, her müslüman din adamı olmakla görevlidir. Çünkü bizim her şeyden önce görevimiz hakkı öğrenip tebliğ etmektir.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22