Uğur Mumcu´da çalışma yeniden başladı

Hatay Büyükşehir belediyesi tarafından Defne Uğur mumcu Meydanı´nda tarihi eser ve mozaiklerden dolayı çalışmaların durdurulduğu projenin alt geçit çalışmalarına yeniden başlandı.

20.07.2017 10:49:06 0
Uğur Mumcu´da çalışma yeniden başladı

 

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Uğur Mumcu Meydanı´nda başlayan Alt Geçit çalışmalarını yerinde inceledi. Defne Belediyesi´nin “Defne Kent Meydanı” Projesiyle başlattığı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin Alt Geçit Projesiyle desteklediği Uğur Mumcu Meydanı´nda kazılarda ortaya çıkan tarihi eserler nedeniyle aylardır durdurulan çalışmalar, mozaiklerin tamamının taşınması ile yeniden başladı.

Önce trafik, sonra meydan düzenlemesi
Çalışmaları yerinde inceleyen Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, kısa zamanda tamamlanması beklenen alt geçit çalışmalarının ardından büyük bir hızla “Defne Kent Meydanı” çalışmalarına başlanacağını belirtti. Yaman, “Uğur Mumcu Alt geçit çalışması Büyükşehir Belediyemizce başladı. Trafiğin tekrardan açılması ile beraber meydan düzenleme çalışmalarımız da hızla bitirilecektir. Destek ve emeklerinden ötürü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç Dr. Lütfü Savaş´a ve Fen İşleri Daire Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Esnafın da mağduriyeti giderilecek
Anıtlar Kurulu´nun kararıyla mozaiklerin tamamının taşındığı ve alt geçit çalışmalarına başlandığı Uğur Mumcu Bulvarı´nda esnafın da mağduriyetinin kısa sürede giderileceğini kaydeden Başkan Yaman, “Bu süreçte gösterdikleri sabır ve desteklerden dolayı Uğur Mumcu esnafı başta olmak üzere tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. En kısa sürede Defne´ye yakışır bir trafik akışı ve Kent Meydanı sunacak olmamızın heyecanını herkesle paylaşıyoruz” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00