Üç başkan ´kenarda´

15 ilçesi bulunan Hatay, İstanbul´da düzenlenen ve valilik, kaymakamlıklar, belediyeler ile odalardan milyarlarca liranın harcandığı İstanbul´da Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri etkinliğinde, 3 belediye başkanı ´kenarda´ kaldı.

GÜNCEL 30.09.2019 10:08:57 0
Üç başkan ´kenarda´

 Hatay´ın künefenin tanıtıldığı İstanbul´da Hatay Turizm ve Gastronomi Günlerinde CHP´li belediye başkanlarının bulunduğu Arsuz, Erzin ve Defne, künefede şekilsel olarak işaretlenmedi.

Akın Bodur/İskenderun
Hatay Valiliği koordinesinde, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB), Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ve ilçe belediyeleri iş birliği ile Hatay´ı anlatmak, tanıtmak ve bilinirliğini artırmak amacıyla düzenlenen 'İstanbul´da Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri' dün sona erdi. İstanbul´da Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri, 26-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanında yapıldı.
Hatay´ın künefeyle tanıtıldığı açılış töreninde 15 ilçeden 3´ü künefe üzerinde işaretlenmeyince, belediye başkanları da tatlıya şerbet dökemedi ve Hatay´ın tanıtımı 15 ilçe yerine 12 ilçeyle yapıldı. CHP´li Arsuz, Erzin ve Defne belediye başkanları açılışta, kurdele kesen protokolün arasına alınmayıp, kenardan izledi, ancak belediyeler bunu dillendirmek istemedi.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri´nin açılışını Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştirdiklerini ifade etti. Defne Belediyesinin standı, kente özgü yöresel ürünler ve bölgenin doğa güzelliklerinin yer aldığı afişlerle donatıldığını ifade eden Güzel, 'Defne anlatılmaz; ancak ve ancak o mistik havası solunarak, yöresel tatlardan doğa güzelliklerine tüm kültürel dokusunu hissedilerek yaşanır. Üç gün boyunca ilgi gören standımızda Defne´ye özgü güzellikleri bir nebzede olsa tanıtmak adına elimizden gelenin fazlasını yaptık, Defne´yi en güzel şekilde temsil ederek İstanbullularla buluşturduk' değerlendirmesini yaptı.
İstanbul´da Hatay Turizm ve Gastronomi Günlerinde Antakya Medeniyetler Korosu da iki kez konser verdi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, koronun İstanbul Cemal Reşit Rey Salonunda Medeniyetler Korosu Konserinde İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın da arasında bulunduğu konser ve etkinliği katkı verenlere, plaket verip teşekkür etti. Tosyalı, 'Hatay Günleri kapsamında Cemal Reşit Rey konser salonunda düzenlenen medeniyetler korosu konserine valimiz ile birlikte katıldık. Valimiz şahsıma Hatay Tanıtım Günlerine vermiş olduğumuz katkılardan dolayı teşekkür plaketi verirken, bizler de her zaman Hatay´ın tanıtımı noktasında yapılacak çalışmalara destek olacağımızı belirttik' açıklamasını yaptı. Hatay Günlerinde İskenderun Belediyesinin açtığı standın yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Tosyalı, standı ziyaret edenler arasında Hatay Valisi Doğan, milletvekilleri, belediye başkanlarının da bulunduğunu ifade etti. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da belediyenin açtığı stand ve fuar alanındaki standları gezerek vatandaşlarla bir araya gelip sohbet ettiğini ve Hatay´ın tarihi, turistik, kültürel ve gastronomi zenginliklerini yakından tanımaları için davet ettiğini kaydetti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90