“Üç aydır nüfus cüzdanı almayı bekliyorum…”

Türkiye genelinde ve İskenderun Nüfus Müdürlüğü´ndeki nüfus cüzdanı yenileme ve diğer bazı işlemlerinde kullanılan Biyometrik Veri Alma Cihazları (Elektronik Parmak izi Alma Cihazları) hala yeterince sağlıklı çalışmıyor.

İSKENDERUN 22.03.2018 10:27:09 0
“Üç aydır nüfus cüzdanı almayı bekliyorum…”

 

Konuya ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında değinen ve hala bazı vatandaşlar gibi yeni nüfus cüzdanı alamayan gazeteci Doğan Süslü ‘Parmak izi alma cihazlarında sorun aynen devam ediyor” dedi. Gazeteci Doğan Süslü, sorunu tekrar değerlendirirken görüşlerini şöyle açıkladı;
“Öncelikle belirtmek isterim ki İskenderun Kaymakamı Sayın Recep Soytürk konuya duyarlı yaklaştı. İlgililerden bilgi aldıktan sonra İskenderun Teknik Üniversitesi´ndeki bir etkinlik sonrası beni bilgilendirdi. Verilen bilgiye göre belli bir yaş grubunda parmak izi alma sorunu yaşandığı iletilmiş. Oysa durum farklı. Hemen her yaş grubu bu sorunu yaşıyor. Daha önemlisi ben sürücü belgesi ve Pasaport müracaatı yaptım. Her iki işlemde de sorun yaşamadım ve hem sürücü belgemi hem de pasaportumu aldım. Kaymakam beyle görüştükten sonra 15 Mart 2018´de Avrupa vizesi için Gaziantep´e gittim. Vize ofisinde de sorunsuz bir şekilde elektronik parmak izlerim alındı. ‘Özetle sorun sadece İskenderun ve Türkiye genelindeki ilçe ve il nüfus müdürlüklerinde kullanılan elektronik parmak izi alma cihazlardadır.´ İskenderun Nüfus Müdürlüğü ilgilileri 13 Mart 2018´de bana telefonla ulaştılar ve beni yeniden parmak izi almak üzere davet ettiler. İskenderun Nüfus Müdürlüğü´ne ilk müracaatım 25 Ocak 2018 tarihinde olmuştu. 13 Şubat´ta ikinci kez ve nihayet 13 Mart´ta üçüncü kez parmak izi verme daveti aldım. Teşekkür ederek nafile bir işlem olan parmak izi vermeye gitmedim. Bazı vatandaşlar gibi ben de tam üç aydır yeni nüfus cüzdanımı almak için bekliyorum.

Vatandaşların mağduriyetleri tekrar tekrar iletilmeli
İskenderun İlçe Nüfus Müdürlüğü ilgililerini ve çalışanlarını suçlamadığının altını çizen Doğan Süslü 'Problem sadece İskenderun Nüfus Müdürlüğü problemi değil. Ülke genelindeki nüfus müdürlüklerinin sorunu.Benim nüfus cüzdanımı alamamak gibi bir endişem yok. Ancak hafta hafta 100 ya da 200´e yakın kişi tekrar tekrar nüfus müdürlüklerine çağrılıyor. 21 Şubat 2018 tarihinde Antakya´da, Türkiye genelindeki Nüfus Müdürlüklerindeki tüm Biyometrik Veri Alma Cihazlarının Nisan ya da Mayıs ayında değişeceğini öğrendim. Aslında sadece bu bilgi bile elektronik parmak izi cihazlarının sorunlu olduğunun tescili ve itirafıdır. Ben şimdi tüm ilgililerden bu sürecin uzamaması yönünde bir çalışma ve çaba rica ediyorum. Sorun ağırdan alınır bu süreç 2018 yılının ikinci yarısına kalırsa, problemler giderek daha büyür ve nüfus müdürlüklerindeki iş yığılmaları artarak devam eder. Vatandaşların mağduriyetleri sözlü ve yazılı aktarımlarla İçişleri Bakanlığı´na ve Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü´ne tekrar tekrar iletilmeli ve var olan sorun bir an önce vatandaşın lehine sonuçlandırılmalıdır.”

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04