'Turizm düzenlemeleri yapacağız'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindeki heyet, bazı programa katılmak üzere Hatay´a geldi.

GÜNCEL 5.03.2019 11:09:47 0

Antakya/SES

Hatay Valiliğini ziyaret eden Ersoy, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, vali yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu tarafından karşıladı. Valilik Şeref Defterini imzalayan Ersoy, valilik makamında vali Doğan´dan ilin tarihi, kültür ve medeniyet birikimi ve bakanlığa bağlı kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar hakkında brifing valdı. Valilik binasındaki Hatay Devlet Müzesini de gezen Ersoy, müzede Hatay´ın türkiye´ye katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen ve o dönem Hatay Millet Meclisi´nde yer alan vekillerin balmumu heykelleri ve kullandıkları özel eşyaları inceledi.
Antakya´da Meclis Kültür Sanat Merkezi´ni ziyaret edip, yetkililerden bilgiler alan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, dünyanın en büyük kapalı mozaik sergileme alanına sahip olan ve bölgeden çıkarılan eserlerin sergilendiği Hatay Arkeoloji Müzesi´ni gezdi, sergilenen antik döneme ait mozaikleri, Hatay coğrafyasında yaşam sürmüş medeniyetlere ait kalıntı ve eserleri inceledi. Ersoy, Hitit Kralı Suppiluliuma´nın heykeli önünde eşiyle birlikte seyfi de çekti.
Hatay Arkeoloji Müzesi ziyaretinde basın toplantısı düzenleyen Ersoy, Hatay´ın turizmden hak ettiği payı alması için çalışacaklarını belirterek, 'Bundan sonra ortak bir planlamayla hızlı bir şekilde Hatay´ı hak ettiği yere ulaştıracağız. Turizmde alması gereken paya kavuşması için gereken düzenlemeleri yapacağız' dedi. Hatay´ın çok etkileyici bir şehir olduğunu, merkezi yönetimler olarak gösterilen çabaların tek başına yeterli olmadığını ifade eden ve Gaziantep´ten sonra Hatay´ın da UNESCO tarafından gastronomi kenti olarak belirlendiğini anımsatan Ersoy, 'Tarihçesine baktığınızda çok eski dönemlerden itibaren gastronomi burada önem kazanmaya başlamış. Belki daha öncesinde de var ama milat, sıfır tarihinden itibaren gastronominin burada ön plana çıktığını görüyoruz. Açıkçası Hatay gastronomisi, kültürü, tarihi, arkeolojisi açısından çok değerli bir şehir. Turizmle ilgili birçok değeri içinde kapsıyor, üstelik bunlara bir de denizi ekliyor. Biz açıkçası, ciddi bir şekilde, doğru bir planlamayla Hatay´ı hem tanıtım hem turizm açısından geliştirmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız' açıklamasını yaptı.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Ersoy, Antakya Savon Otelde de Hatay Valisi Doğan, Hatay Milletvekilleri Yayman, Türkoğlu, Özel, Şanverdi ve Çelik, vali yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, turizm sektör temsilcileri ve ilgili kurum müdürlerinin katıldığı değerlendirme toplantısı yaptı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Chelonia Mydas Kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı 14 kilometrelik kumsala sahip Samandağ sahilinde incelemelde bulundu, Hızır türbesini de ziyaret etti, Arsuz ´daki Mar Yuhanna Rum Ortodoks Kilisesinde incelemede bulundu ve Payas´ta bulunan, Mimar Sinan tarafından 1571 yılında II. Sultan Selim döneminde Sokullu Mehmet Paşa adına inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi´ni gezerek tarihi yapı hakkında bilgi aldı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00