Tosyalı´dan 1 milyar dolarlık çelik tesisi yatırımı

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun 2´nci Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) 1 milyar dolarlık yeni çelik yatırıma 2020´de başlayacaklarını belirtti.

GÜNCEL 19.03.2020 11:05:35 0
Tosyalı´dan 1 milyar dolarlık çelik tesisi yatırımı

İskenderun/SES

Fuat Tosyalı, yazılı açıklamada, dünya ekonomisini etkileyen yeni koronavirüsün (Kovid-19) çok farklı alanlara etkileri olacağına dikkat çekerek, “Bunun arkasından farklı ekonomik düzenler oluşacak. İnsanlık bu virüsle yaşamayı öğrenecek” dedi.
Bu ve benzeri global kriz zamanlarında dahi yatırımlarına her zaman devam ettiklerini ifade eden Fuat Tosyalı, “Türkiye´nin ilk özel yassı çelik yatırımını gerçekleştirdiğimiz dönemde, Amerika kaynaklı çok büyük bir kriz başlamıştı. Buna rağmen 1 milyar dolarlı bütçe ile ilk özel yassı çelik üretimini başardık” ifadesini belirtti. Şimdi de İskenderun 2´nci Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) yeni çelik yatırımı için kolları sıvadıklarını kaydeden Tosyalı, “Başlangıçta hurdadan üretim yapacak olan tesis, orada da orta vadede madenden çelik üretimine geçecek. 1 milyar dolarlık bu yatırıma 2020´de başlayacağız” dedi.
Günümüzde rekabetçiliğin sadece ürün kalitesi ve rakamlarla açıklanamayacağını vurgulayan Fuat Tosyalı, bu konuda yaptıklarını şöyle açıkladı: “Biz dünyanın en iyi 3 çeliğini üreten şirketten birisiyiz. Diğer şirketler Alman ve Japonlar. Rekabetçilik sadece matematiksel kârlılık değildir. Mesela çevrecilikte de rekabet var. En çevreci, en sosyal gibi. Aynı ürünü, daha çevreci şirkette almak müşterimizi daha mutlu ediyor. Bu açıdan tesislerimizi sıfır atıkla çalıştırma politikamız var. Evsel atık dahi olmayacak. Geri dönüşüm olacak. Enerjiyi hangi kaynaktan temin ettiğimiz önemli. Yani yenilebilir enerji elde etmek. Bu konuda dünyada en büyük çatı tipi 5 santralden biri bizde. 250 bin metrekare alanı tamamen güneş panelleri ile kapladık. Dünyanın en küçük karbon ayak izine sahip borusunu üretiyoruz.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00