Topal: Ortadoğu´da mahsur kaldılar

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ortadoğu ülkelerinde yaklaşık 40 bin Hataylı´nın bulunduğunu belirterek Türkiye´ye getirilmeleri konusunda devletin gerekeni yapmasını istedi.

SİYASET 31.03.2020 21:20:24 0
Topal: Ortadoğu´da mahsur kaldılar

TBMM´de yaptığı konuşmada “Yurt dışındaki vatandaşımız devleti yanında görmek istiyor” diyen Serkan Topal, yurtiçindeki ailelerin de mağduriyetine dikkat çekti. 

Koronavirüs sebebiyle ülkeye dönemeyenlerin sorunlarını bir kez daha TBMM´ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Her vatandaşımız devleti yanında görmek ister, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı rahatlatan bir açıklama yapmamız gerekiyor, buradaki ailelere yardım yapmamız gerekiyor” dedi. 

Serkan Topal TBMM´de yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Daha önce dile getirdim, bir kez daha dile getiriyorum ve iktidara sesleniyorum: Milyonlarca vatandaşımız var yurt dışında, özellikle Orta Doğu´da, Suudi Arabistan´da, Kuveyt´te, Katar´da sadece benim memleketim Hatay´dan 40 bin vatandaşımız var, 40 bin işçi. Oradaki vatandaşlarımız işsiz kaldı. Dolayısıyla para gönderemedikleri için buradaki ailelerine, buradaki aileleri de sıkıntı yaşıyor. Oradaki vatandaşlarımız da şu anda mahsur ve mağdur durumda. Her vatandaşımız devleti yanında görmek ister; oradaki vatandaşlarımızı rahatlatan bir açıklama yapmamız gerekiyor, yardım yapmamız gerekiyor, buradaki ailelere yardım yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla sayın iktidara bir kez daha sesleniyorum: Lütfen, yapılan yardımlardan kendilerine yardım yapalım ve oradaki vatandaşlarımızı, mağdur olan vatandaşlarımızı, mahsur kalan vatandaşlarımızı Türkiye´ye getirelim.”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00