'Temel ilkelerin uygulamaya geçirilmesinde önemli rolü var'

10 Nisan Polis Günü bugün yapılacak törenle kutlanacak.

GÜNCEL 10.04.2019 10:09:21 0

İskenderun/SES

İskenderun Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenecek tören sabah Atatürk Anıtında yapılacak ve polisler Atatürk Anıtına çelenk sunup, Mustafa Kemal Atatürk´e polisin saygısı ifade edilecek, ardından da İskenderun Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, makamında kutlamaları kabul edecek. Polis teşkilatının 174. yılı ve Polis Günü kapsamında İskenderun Emniyet Müdürlüğü kentteki şehit aileleri ile şehitlik, kaymakamlık, garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı ve cumhuriyet başsavcılığını ziyaret etmiş, dün de ikindi namazı sonrasında Kaptan paşa Cammiinde şehitler için mevlid okutmuştu.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan kutlama programında; İskenderun Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay ve beraberindeki heyet, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´yı makamlarında ziyaret etti.
Kaymakamlık ziyaretinde konuşan İskenderun Emniyet Müdürü Tolunay, “Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ile asayiş ve huzurun temini açısından mesai mefhumu gözetmeksizin en iyi hizmeti sunmak amacıyla azim ve gayretle görev ifa ediyoruz. Bu ulvi görev ve sorumluluğu taşımanın kıvanç ve mutluluğunu yaşarken, Türk Polis Teşkilatı´nın 174. kuruluş yıldönümünü de gurur ve coşkuyla idrak ediyoruz' dedi. Kaymakam Yönden de Tolunay´ın şahsında ilçede görev yapan emniyet teşkilatının özel ve anlamlı günlerini kutladı, görevlerinde kolaylık ve başarı temenni etti. Kaymakam Yönden, “Kuruluşundan bugüne kadar, ülkemizde huzur ve güvenliği sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği ile namusunu korumayı, yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü yasalardan, desteğini halktan alan geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatının 174. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Görevini her zaman fedakârca yapan Türk Polis Teşkilatı, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin her alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde Türk polis teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır. Suç ve suçlularla daha etkin mücadelenin gerçekleştirilebilmesi için zaman mefhumu gözetmeksizin, zor koşullarda görev yapan Türk Polis Teşkilatı´nda halkla ilişkilere önem veren hizmet politikaları benimsenmiş, vatandaş destekli ve halkın polise karşı güven duygusunu geliştiren uygulamalar hız kazanmıştır. Bu anlayış doğrultusunda, tüm emniyet mensuplarının üstlendikleri bu kutsal görevi, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bekası için en başarılı ve en verimli bir şekilde yerine getirmeye devam edeceklerine olan inancım tamdır' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Tolunay ve beraberindeki heyet, Polis Haftası kapsamında İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´yı da ziyaret etti ve yeni görevlerinde başarı diledi. kentte görev yapan emniyet teşkilatının Polis Haftasını kutlayan Tosyalı, 'Halkın huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için gecesini gündüzüne katan, nice fedakârlıklara göğüs gererek özveri ile çalışan polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Vatan ve görev uğrunda hayatlarını feda eden emniyet şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Tüm emniyet mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyorum' diye konuştu. Tolunay da Tosyalı´ya yeni görevlerinde başarı diledi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,19% -0,02
  • EURO

    34,74% -0,28
  • GRAM ALTIN

    2419,28% -1,02
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49