Tarımsal sulama projesine sembolik ödenek

Arsuz´da tarımsal sulama sorununa yönelik tamamlanması beklenen Gönençay Barajı´na 2021 bütçesinden bin lira ödenek ayrıldı. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Gönençay Barajı da Amanos Tüneli gibi Karaçay sulama projesi gibi üvey

EKONOMI 17.09.2021 21:52:37 0
Tarımsal sulama projesine sembolik ödenek

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 2014 yılı Kamu Yatırım Programına alınmış ve bitiş tarihi olarak 2018 yılı Gönençay Barajı´nın hala bitirilmemesi ve 2021 yatırım programında sadece 1000 TL bütçe ayrılmasını eleştirerek konuyu meclis gündemine taşıdı.

2014 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından “Türkiye´yi Allah´ın izniyle uçuracağız” denilerek açıklanan projelerden birisi olan Arsuz Gönençay Barajı ile ilgili TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye programa alındığından itibaren sembolik rakamlarla bütçe ayrılmasını eleştirerek nedenini sordu.

Suzan Şahin´in, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli´e bu soruları yöneltti:  Arsuz-Gönençay Barajı neden yıllardır bitirilememiştir? Baraj yapımının bitirilememesi ve her yıl bitiş tarihinin daha ileri tarihlere atılmasının nedeni nedir? Barajın tamamlanması için yatırımın ilk başladığı günden bu yana bütçesi neden düşürülmüştür? Tarımsal sulama için önemli olan barajın yapımının tamamlanamaması konusunda Arsuzlu çiftçilere verilen sözler neden tutulmuyor?

Milletvekili Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmeyi yaptı: Arsuz Gönençay Barajı 2014 yılı Kamu Yatırım Programına alınmış ve bitiş tarihi olarak 2018 yılı öngörülmüştü. Tarımsal sulama alanında önemli yatırımlardan birisi olan Arsuz-Gönençay barajı, Reyhanlı, Büyük Karaçay, ve Orta Ceyhan-Menzelet Projesi tamamlandığında Devlet Yatırımlı Sulanan Alan 103.816 hektara, sulama oranı % 74´e ulaşacağı öngörülmektedir. Ancak gelinen süreçte bugün görüyoruz ki Gönençay Barajı da Amanos Tüneli gibi Karaçay sulama projesi gibi üvey evlat bırakılmıştır.”

Arsuz Ovası´nda 44.680 da arazi sulanmasını sağlayacak ve depolama hacmi 33,85 hm3 olacağı öngörülen Arsuz Gönençay Barajı gibi bir projenin çok komik denebilecek rakamlarla bütçelenmesini eleştiren ve bu şekilde barajın asla bitirilemeyeceğini söyleyen CHP´li Şahin, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Gönençay Barajı da Amanos Tüneli gibi Karaçay sulama projesi gibi üvey evlat bırakılmıştır. AKP hükümeti Amanos Tüneli ve Karaçay projesine olduğu gibi Gönençay Barajı´na da 2021 yatırım programında sadece 1000 Lira ödenek ayırmıştır. O kadar lüks ve şatafat altında yaşayan Saray rejimi Hatay halkı için sadece bin lira lütfetmiştir. Bu ayıptır. En çok vergi veren 7.il olan Hatay ve Hataylılara karşı AKP´nin çok büyük bir ayıbıdır. Bunun hesabını vatandaşlarımız sandıkta en güzel şekilde soracaktır.”

 dedi.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00