Tankların sınıra sevki sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye-Suriye sınırının Hatay bölgesinde sürdürdüğü askeri sevkiyatını sürdürüyor.

HATAY 17.01.2018 16:56:02 0
Tankların sınıra sevki sürüyor

Akın Bodur/İskenderun

Farklı birliklerden gönderilen ve Hatay´a ulaşan tank ve zırhlı araçla, sınır ilçeleri Hassa, Rayhanlı. Kumlu ve Kırıkhan bölgesine gönderiliyor. Hatay´a gelen 30 vagon askeri aracın sınırındaki birliklere sevk edilmek üzere İskenderun 39. Tuğay komutanlığı Ahmet Tor Kışlası´na gönderildi. Kara ve demiryoluyla İskenderun ve Hatay´a gelen askeri araçların, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği ve sınırda konuşlandırılacakları öğrenildi.
Kırıkhan´daki Hawk Füze Bataryası Üssünün de olası bir operasyona yönelik hazırlığını tamamlandığı kaydedildi. TSK´nın geçen hafta sonu, Afrin bölgedeki hedeflere yönelik yaptığı top atışlarında, 30 YPG´linin öldürüldününtelsiz konuşmalarına yansıdığı kaydedildi. PYD/YPG de önceki gece Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesindeki Azez ikentine havan topu atışı yaptığı, sivil yerleşimleri hedef alan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Türk jetlerinin de Afrin´in el-Basuta köyün kırsalındaki 25 mevziyi bombaladıı belirtildi. Afrin´e yönelik yapılacak olası bir operasyonun kara gücünü oluşturacağı ifade edilen Özgür Suriye Ordusu´nun da hazırlıklarını tamamlandığı ve 20 binin üzerindeki savaşçı Afrin´e girmek için emir beklediği öne sürüldü.
Reyhanlı´nın sınırdaki mahallesi Oğulpınar´da oturanlar da, evlerini Türk bayrağı asarak, TSK´ya destek mesajını iletmye çalıştı.

Sınırda 55 yabancı uyruklu yakalandı
Türkiye-Suriye sınırının Hatay bölgesinde ve Yayladağı sınırından Türkiye´ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 55 yabancı uyruklu yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Yayladağı´nda konuşlanan 3. Hudut Tabur Komutanlığı timleri, Suriye sınırındaki Güveççi, Topraktutan ve Pulluyazı karakollarının bölgesindeki kontrolde, ülkeye yasa dışı yollardan girenleri belirledi. Askerler tarafından yakalanan 55 kişinin Suriye uyruklu olduğu ve gözaltına alındığı ifade edildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre ise, Türkiye-Suriye sınırında görevli Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından 15 Ocak 2017 tarihinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 2.241 kişi ve Türkiye´den Suriye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 5 kişi yakalandı. Yakalanan ve gözaltına alınanların üzerinde dört adet cep telefonu ele geçirildiği açıklandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da, 'Doğu Akdeniz´de petrol ulaştırmasının güvenliğinin sağlanması, bölgedeki muhtemel risk ve tehdit unsurlarına karşı varlık göstererek caydırıcılık sağlanması ve NATO´nun bölgedeki deniz güvenliği çabalarının desteklenmesi maksadıyla icra edilen Akdeniz Kalkanı Harekâtı kapsamında Doğu Akdeniz´de; bir fırkateyn keşif gözetleme, bir denizaltı ve bir karakol gemisi karakol icra etmektedir. Bir karakol gemisi karakol icra etmiştir. Akdeniz´de durumsal farkındalığın sağlanması kapsamında bir hücumbot keşif gözetleme icra etmiştir' bilgisini verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00