Suriyeliler sisteme dahil edilecek

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, muhtarlardan özellikle Suriyelilerin nüfus kayıt sistemine entegrasyonunun sağlanması konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

21.07.2017 10:52:47 0
Suriyeliler sisteme dahil edilecek

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın rutin toplantıları ile İçişleri Bakanlığı´nın talimatı ile İskenderun´da da başlatılarak gelenekselleştirilen muhtarlarla buluşma toplantılarından biri daha Kaymakam Recep Soytürk´ün başkanlığında gerçekleştirildi. İskenderun Maliye Sarayı salonunda yapılan toplantıda Kaymakam Soytürk, kentteki kamu hizmetlerinin işleyişinin optimum hale getirilmesinin hedef edinilmesini istedi. Kaymakam Soytür´ün muhtarlardan talebi ise şu oldu: mahallelerine hakim olmaları, mahalle sakinlerinin sorun ve ihtiyaçlarına duyarlılık göstererek yerinde tespit edilmesini sağlamaları, özellikle Suriyelilerin nüfus kayıt sistemine entegrasyonunun sağlanması konusunda hassasiyet göstermelerini istedi. Kaymakam Soytürk´ün başkanlığında saat 10.00´da başlayan muhtarlarla buluşma toplantısına İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Astsubay Kıdemli Başçavuş Medet Sönmez, Hatay Büyükşehir Belediyesi 2.Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ömer Çolak, Park ve Bahçeler Müdürü Gülen Ayin Selçuk, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Nüfus Müdürü Pınar Açıkgöz, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. İskenderun Operasyon Müdürü Mehmet Ali Tunç, AKSA Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge İşletme Şefi´nin de katıldığı bildirildi.

Toplantıya ilişkin İskenderun Kaymakamlığı´ndan yapılan bilgilendirmede, kaymakam Soytürk´ün sorun ve ihtiyaçlarının belirlenerek, çözüme kavuşturulması noktasında kararlılık ve hassasiyetle hareket ettikleri, bu doğrultuda mahalle muhtarlarının da sunacağı fikir ve önerilerin önem taşıdığını ifade ettiği kaydedildi. Kaymakam Soytürk, vatandaşların daha mutlu, huzurlu, müreffeh ve esenlik içerisinde yaşamasının teminini sağlamak amacıyla asayiş ve huzur başta olmak üzere, eğitim, sağlık, kültür, ulaşım, toplumsal kalkınma, nüfus ve vatandaşlık işlemleri vb. konularda istişarede bulunmak suretiyle eksiklerin giderilmesi noktasında çözüm odaklı çalışmaların el birliğiyle yapılabileceğini belirtti.
Kaymakam Soytürk, muhtarların istek ve önerilerini dikkatle dinleyerek, çözüme kavuşturulması bakımından ilgili mevzuatın hükümlerini incelemek ve kurum yetkililerinin de görüşünü alarak görüş alışverişinde de bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22