“Suriyeli nüfus sağlık hizmetini de zorluyor”

Dörtyol´a AB ve Fransa desteğiyle yeni hastane

GÜNCEL 18.04.2019 10:43:41 0
“Suriyeli nüfus sağlık hizmetini de zorluyor”

Orhan yıldız/İskenderun

Dörtyol´da yeni devlet hastanesinin temel atma töreninde konuşan AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Christian Berger, Türkiye´de geçici koruma altındaki Suriyeli nüfusun, sağlık hizmeti altyapısını da zorladığını belirtti.
Avrupa Birliği (AB) ve Fransa Kalkınma Ajansının (AFD) yatırımları ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile 250 yataklı Dörtyol Devlet Hastanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Hastanenin yatak kapasitesinin arttırılarak 400´ün üzerine çıkartılabilecek şekilde planlandığı belirtildi. Hastane yatırımında Suriyeli nüfus yoğunluğunun da belirleyici olduğu ifade edildi.

İkinci hastane Kilis´e yapılacak
Törende yaptığı konuşmada Büyükelçi Berger, “Türkiye´de geçici koruma altında çok fazla Suriyeli yaşamaktadır. Bunun altyapı üstüne çok fazla etkisi oluyor, hem Suriyelilere hem de Suriyelileri misafir eden topluluklara destek olmak amacıyla bu tür projelerde yer alıyoruz Sağlık bu projelerin en önemlilerinden bir tanesi. Sadece hastane değil, hemşire ve doktorlara eğitim sağlıyoruz. En önemli projelerden birini burada gerçekleştiriyoruz. 2. Hastanede Kilis´te olacak. Türkiye ve Avrupa Birliği bu sorunu birlikte çözmeye çalışıyorlar. Bir siyasi çözümde bulmaya çalışıyor. Avrupa Birliği Türkiye´nin ev sahipliğini takdirle karşılamaktadır” dedi.

408 yatağa kadar çıkabilecek
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen gezi kapsamında Hatay´da bulunan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger 20 kadar AB ülkesinin büyükelçileri ve diplomatlarının da katıldığı temel atma töreninde konuşan Hatay İl sağlık Müdür Vekili Umut Mutlu Tiryaki, Dörtyol Devlet Hastanesinin Erzin Payas ve Dörtyol´a hizmet verdiğini ve bunun yanında Suriyeli vatandaşlara da hizmet verdiğini, yeni Devlet hastanesinin 53 yoğun bakım 197 klinik yatak olmak üzere 408 yataklı hastaneye ulaşabileceğini belirtti.

“Dostluk köprüsünün de temeli…”
Bölgede yaşayan Suriyeli göçmen nüfusunun yeni devlet hastanesi yapımındaki belirleyiciliğine dikkat çeken Sağlık Bakanlığı Sağlık yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz ise konuşmasında Sağlık Bakanlığının Avrupa Birliği ile hizmete geçireceği hastane yapımının güzel dostluk köprüleri kuracağını söyledi. İncesöz, hastane yatırımının “Suriyeli misafirlerin yoğunluğu nedeniyle” gerçekleştirildiğini ve ‘Suriyeli misafirlere daha iyi hizmet sunacağını´, bölgede sağlıkta hizmet kalitesini artıracağını ifade etti.
AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, temeli atılan hastanenin 2 yıl sonra hizmete gireceğini ifade ederken Hatay Vali yardımcısı Erol Özkan ise hastanenin Erzin, Payas ve Dörtyol´da yaşayan nüfusun sağlık ihtiyacına yönelik planlandığını kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57