´Şüpheli ölüm´e soru önergesi

Hatay´da başkasının evinde asılı olarak ölü halde bulunan kadın üniversite öğrencisinin ölümü, soru önergesiyle parlamentoya taşındı.

GÜNCEL 13.02.2021 14:13:17 0
´Şüpheli ölüm´e soru önergesi

Antakya´da 4 Şubat´ta hayatını kaybeden, üniversite öğrencisi Betül Özdemir´in (27) şüpheli ölümü ile ilgili Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, ölümü önergeyle parlamentoya taşıdı. Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını itediği önergesinde, '5 Şubat 2021 tarihinde, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Betül Özdemir, A.Ş.´nin evinde ölü bulunmuştur. Kendisinden haber alınamadığı gerekçesi ile ifadelerine göre; Betül´ün ev arkadaşı H. ile onu nereye götürdüğünü sorduğu taksici S.K., A.Ş.´nin evine giderek, kapıyı kırmış ve içeride Betül´ü asılı olarak bulmuşlardır. Hastaneden kızlarının ölüm haberi arkadaşı tarafından verilen Özdemir ailesi; intihar ettiği öne sürülen Betül´ün intihar süsü verilmeye çalışılan bir cinayetle öldürüldüğünü düşünmektedir. Otopsisi yapılan Betül Özdemir´in adli tıp bilirkişi raporunda “…ası sonucu ölümünün meydana geldiği” ifade edilmekte, tanık ifadeleri ve bulgular neticesinde ´şüpheli ölüm´ olduğu belirtilmiştir' ifadesine yer verdi.

Milletvekili Oruç, önergesinde Adalet bakanı Gül´e şu soruları yöneltti: 'Betül Özdemir´in evinde ölü bulunduğu A.Ş.´nin ifadesi alınmış mıdır? Özdemir ailesinin Betül´ün ölümüne intihar süsü verilmek istenmesi iddiası araştırılmakta mıdır? Özdemir ailesine Betül´ün cansız bedeninin kimlik tespiti ve otopsi yapıldıktan, ölüm belgesi hazırlandıktan sonra arkadaşı H. tarafından haber verilmesi olağan mıdır? Betül Özdemir´in ´asılı olarak´ bulunması ile boynundaki izlerin tutarsız oluşu hakkında soruşturma derinleştirilmekte midir? Betül´ün otopsisini yapan kişinin taksici S.K.´nın akrabası olduğu doğru mudur? Bu kişilerin ifadelerine başvurulmuş mudur? Kamera kayıtları, telefon görüşmeleri vs incelenerek çalışmalar yürütülmekte midir? Özdemir ailesi olay hakkında farklı anlatımlarda bulunan kişiler hakkında aile şikayette bulunmuştur. Bu kişiler hakkında işlem başlatılmış mıdır?'


Anahtar Kelimeler: Şüpheli ölüm soru önergesi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00