Suç duyurusu gibi iddia

İskenderun´da 2011 yılında inşaatına başlanan AHM Port City´nin 3 ortağından biri Ali Tekten, sosyal medya hesapları üzerinden suç duyurusu niteliğinde iddialarda bulundu, ortaklarını suçladı

GÜNCEL 20.02.2020 11:03:16 0
Suç duyurusu gibi iddia

İskenderun/SES

Sosyal medya hesabından ortaklarını hedef alan, can ve mal güvenliğinin olmadığını ileri süren ve inşaatın bir çok aşamasında imzalarda, belgelerde taklit ve tahrifat yapıldığını, firma adına bankalardan kullanılan kredilerin ortakları tarafından kendi şirketlerine aktarıldığı yönündeki iddiaları paylaşan Ali Tekten, konuya ilişkin gazetemizin aramalarını ise yanıtsız bıraktı.

Tekten´in iddiaları ve açıklaması şöyle:
“KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU
Şahsım Ali Tekten AHM Tic. Ltd. Şti.´nin Haziran 2011 yılından bugüne kadar 1/3 hissedarıyım. AHM´nin İnşaasında geçen 9 yıl boyunca temel inşaatından bugüne kadar çalıştığım kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Proje 480 adet konut, 40 adet işyeri - dükkan ve 1 adet Otel olmak üzere toplam 521 adet bağımsız bölümden oluşmaktadır. Bugün itibariyle 250 adet konut ve 40 adet işyeri 1 adet Otel satılıktır. Ancak AHM´nin (H-M´si) yani diğer 2 ortak net bir ifadeyle
“Ceketini al git” demektedirler. Bu aşamaya nasıl gelindi? Bu proje inşaasında gereken malzemeler (Demir, Çimento, Hazır Beton, tuğla vs.) iki ortağımın sahip oldukları işyerlerinden tedarik edildi. Yani Kendi ortağı oldukları AHM inşaata hem malzeme, fatura ve ürün sattılar. Hem de Bankalardan AHM inşaat adına krediler aldılar. Kredileri kendi şirketlerine aktardılar. Daha çok kredi almak için de inşaatı geciktirdiler. Ayrıca onlar gibi, Ben ve ailem ‘Saint Kitts Ve Nevis´ adasından gayrimenkul ve vatandaşlık almadım. Sonuç olarak 9 yıldır inşaası halen devam eden projeden şahsımı evrak oyunları ile saf dışı bırakmaya çalışıyorlar.
Kendi hisselerini de inşaatın durumu ve evraklarını bilmeyen Şehir dışından yatırımcı bulmak suretiyle yeni kurbanlıklara hisse devri yapmayı planlamaktadırlar. Bununla birlikte AHM´den konut alan hak sahipleri bir an önce AHM inşaattan tapularını teslim alsınlar.
AHM İnşaatın resmi durumu aşağıda kısaca özetlenmiştir.
1- Hatay ili İskenderun ilçesi Aşkarbeyli mıntıkası 2539 ada 1 no´lu parsel ile 2540 ada 1 no´lu parsellerde yapılan inşaatlar Yapı Kullanma İzin Belgesi alındığı tarihlerde henüz bitmemiş, Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlenecek seviyede inşaatlar değildir.
2- Hatay ili İskenderun ilçesi Aşkarbeyli mıntıkası 2539 ada 1 no´lu parsel ile 2540 ada 1 no´lu parsellerde yapılan inşaatlar için 16.05.2013 tarih 3/28/128 ve 16.05.2013 3/26/126 no´lu inşaata ait Yapı Ruhsatları 3194 sayılı İmar Kanunu´nun ilgili maddeleri uyarınca Beş (5) yıl süre sonunda yenilenmeyince yapılar ruhsatsız hale gelmektedir. Bu nedenle Hatay ili İskenderun ilçesi Aşkarbeyli mıntıkası 2539 ada 1 no´lu parsel ile 2540 ada 1 no´lu parsellerde yapılan inşaatlar için İskenderun Belediyesi´nden 24.01.2019 tarih ve 9 no´lu, 26.02.2019 tarih ve 28 no´lu Yapı Kullanma İzin Belgeleri bu süre sonunda yani 5 yıl süre geçtikten sonra, yapılar ruhsatsız hale geldiğinden ‘Yapı Kullanma İzin Belgeleri´ de hükümsüzdür.
3- Hatay ili İskenderun ilçesi Aşkarbeyli mıntıkası 2539 ada 1 no´lu parsel ile 2540 ada 1 no´lu parsellerde yapılan inşaatlar için İskenderun Belediyesi´nden 24.01.2019 tarih ve 9 no´lu, 26.02.2019 tarih ve 28 no´lu Yapı Kullanma İzin Belgeleri üzerinde imzaları olan Proje Müellifi Mimar ve Mühendislerin imzaları kendilerine ait olmayıp, onların gıyabında sahte olarak düzenlenmiştir.
4- Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlenebilmesi için gerekli olan yapıdaki mevcut 20 adet asansör için sunulan ‘Onaylı Asansör Projeleri, Asansör montaj ve proje bedeli olarak düzenlenen Fatura” SAHTEDİR!!!. Yine asansör kontrolü amaçlı hazırlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´ndan yetkili firma tarafından düzenlendiği iddia edilen ‘Takip Kontrol Raporu´da SAHTEDİR!!!
Bakanlık kayıtları incelendiğinde bu tarihte hazırlanmış bir rapor bulunmadığı görülecektir.
5- AHM İnşaat Tic. Ltd. Şti´nin 1/3 hissedarı olarak, diğer hissedar ortaklarıma yukarıda izah ettiğim konularda hukuksuzlukları ve yanlışlıkları söylemiş olmakla diğer ortaklarımın hasmane tavırlarına ve tehditlerine maruz kalmış bulunmaktayım. Maddi-Manevi zararlarım gerçekleşeceği gibi, can ve mal güvenliğim bulunmamaktadır. İlgili konularda İskenderun Belediyesi´nin Yapı Kullanma İzin Belgesi´ni düzenleyen ilgilileriyle, Yapı Denetim Firması´nın yetkililerinin görevlerini kötüye kullanarak suç işlediklerini düşünmekteyim.
Bu konuda resmi gerekli işlemlerde başlatılmıştır.
Bu durumda AHM inşaattan hisse devri alacak yeni yatırımcıların yasal - resmi evrak durumunu ve burada belirtmediğim yüzlerce evrakı bilmeden, görmeden hisse devri almamalarını önemle uyarıyorum.
35 yıl boyunca İskenderun ve çevresinde 2000´ini aşkın konutu tamamlayıp teslim ettim. Bugüne kadar yarım bıraktığım hiç bir iş olmadı. İlk defa AHM inşaatta ortaklı bir iş yaptım bu kadar süre beklememin tek nedeni İnşaatın tamamlanıp bitirilmesiydi. Projenin bu noktaya gelmesi sonucunda kamuoyuna böyle bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Saygılarımla.
Ali TEKTEN
Ayrıca; ‘Payas bölgesindeki Demir Ticareti adı altında Faturalı - Faturasız yasadışı işlemleri yakında açıklayacağım.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23