“Şu anda Arsuz´da 3 vakamız var”

Zorlu bir sürecin yaşandığını belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, koronavirüs salgınının normalleşme sürecinde bile çoğu zaman vaka sayısının sıfır olduğu Arsuz´da 3 vakanın tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

SAĞLIK 8.07.2020 15:58:50 0
“Şu anda Arsuz´da 3 vakamız var”

Arsuz Esnaf Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen, ‘Genişletilmiş Esnaf İstişare ve Çözüm Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, süreci bütün kurumlarla, STK´larla, esnafla, halkla birlikte en iyi şekilde yönettiklerini belirtti. Kaymakam Sarı, şunları ifade etti: “Ülke olarak çok şükür biraz da hazırlıklı yakalandığımız için, bize diğer ülkelerden sonra geldiği için süreci diğer ülkelere göre daha iyi atlattık. Biz ilçe bazında da bu süreci iyi atlattığımızı sayılardan anlıyoruz. Değerlendirdiğimizde yok denecek kadar az. Normalleşme sürecinde bile çoğu zaman vakamız sıfır oldu. Şu anda Arsuz da vaka durumu nedir diye merak edenler için söylüyorum; normalleşmeden dolayı ufak tefek pozitif vakalar çıktı, dışarıdan gelenler de oldu. Şu anda Arsuz´da 3 vakamız var hastanede olan ama onlarında durumu hafif. Genelde iki üç tane çıkıyor sonra negatife dönüyor. Biz bütün kurumlarla, bütün STK´larla, esnaflarımızla, halkımızla birlikte bu süreci en iyi şekilde yönettik. Kamu çalışanları, sağlık çalışanları başta olmak üzere herkes bu benim görevim, görevim değil demeden her türlü görevi üstlendi.”

Öte yandan İskenderun Devlet Hastanesi´ndeki pandemi servisindeki yatılı hasta sayısının 50 ulaştığı belirtilirken, fisiki mesafe, izolasyon ve temizlik başka olmas üzere önlemlere dikkat vedilmesi gerektiği uyarısı yapılıyor.


Anahtar Kelimeler: anda Arsuz vakamız

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00