Sosyal tesisler elden çıkarılıyor

İskenderun Belediyesinin AKP´li yönetimi

GÜNCEL 5.12.2019 10:39:22 0
Sosyal tesisler elden çıkarılıyor

İskenderun/SES

İskenderun Belediyesinin AKP´li yönetimi, kentte eski yönetimlerin yaptırdığını veya beldelerin kapanmasıyla belediye devredilen spor tesisleri ile sosyal tesisleri tek tek elden çıkarmayı sürdürüyor. İskenderun Belediyesi 1 Nolu Doğan Gazinosunu cezaevinin kullanımına çayalayan Fatih Tosyalı başkanlığındaki yönetim, önceki gün Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile belediyesi arasında imzalanan protokolle belediye 2 Nolu sosyal tesisisin işletme hakkı bir yıllığına bedelsiz olarak İskenderun Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğüne devretti. Hatay Valiliği İskenderun Ofisi´ndeki protokol imza töreninde konuşan vali Rahmi Doğan, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İskenderun Belediyesi arasında imzalanan protokolün hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Vali Doğan, kamu personelinin de yararlanacağı tesisten vatandaşlarında hizmet alacağını belirtti. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı da ”Bu protokol ile kıymetli hemşerilerimize daha iyi daha kaliteli bir hizmetin verileceğine inanıyoruz. Çünkü hemşerilerimiz hizmetin en güzelini hak ediyor. Karşılıklı memnuniyet doğrultusunda süre bitiminde protokol yenilenecektir. Hayırlı uğurlu olsun' değerlendirmesini yaptı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden ve Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan´ın da katıldığı imza törende protokol imzalandı.

Sırada 20 dönümlük park ve 17 dönümlük spor alanı var
İskenderun Belediyesi, kentin Sarıseki mahallesinde orman müdürlüğünden kiralanarak yapılan ve 01 Temmuz 2021´de süresi bitecek olan Kanyon Parkını 7 yıl kiralamaya çalışırken, önceki dönemlerde kent sahilindeki yapılan 17 dönümlük Rauf Denktaş Spor Alanı ve Paten Sahasını da 8-9 milyon liralık yatırım yapması şartıyla aguapark firmasına verecek belediye meclisinden yetkiyi almıştı.

Kira bedelinin yarısı ormanın
İskenderun Belediye Meclisi eski üyelerinden Ercüment Kimyon, kentin Sarıseki mahallesinde Orman Müdürlüğünün tahsis ettiği kanyon parkı kira sözleşmesi kiralama amacı dışında 3 milyon 400 bin lira yatırım şartıyla yap-işlet-devret modeliyle özelleştirerek, kentteki bir gurup 'gazeteci'ye verme çalışması üzerine belediye yönetimini dolaylı mesajla uyardı. Kimyon, sosyal paylaşım sitesindeki bir paylaşıma yazdığı yorumda Mesire Yerleri Yönetmeliğini anımsattı ve 'Madde 10; c) hale edilen mesire yerlerinde yer alan yapı ve tesislerin işletmeciliğinin üçüncü kişi veya kuruluşlara kiraya verilmesi halinde, kiraya verenlerden verilen kira bedel farkının yüzde 50´si idare tarafından tahsil edilir. A ve B tipi mesire yerlerinin işletilmesinin devrinde Genel Müdürlüğün, C ve D tipi mesire yerlerinin işletilmesinin devrinde, bölge müdürlüğünün onayı alınır. e) sözleşme tarihinden itibaren iki yıl bitmeden ve sözleşmenin bitimine bir yıl kala devir edilemez. Devirler Genel Müdürlük onayı ile yapılır. Devir alacaklarda ilk ihaledeki şartlar aranır' şeklindeki hükümlerin bulunduğunu kaydetti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90