Sosyal Belediyeler Ağı Çalıştayı

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi işbirliğiyle iki gün süren 6. Sosyal Belediyeler Ağı (SOBA) Çalıştayı düzenlendi.

SİYASET 13.02.2018 10:33:16 0
Sosyal Belediyeler Ağı Çalıştayı

Çalıştaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ile 40 belediyeden 100´e yakın sosyal medya yöneticisi ve uzmanları katıldı. Kursiyerlere sertifikalanın da verildiği çalıştayda, SOBA yürütme kurulu üyeleri de belirlendi. 

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş ile uzmanlar Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş, ´dijital stratejist Çağrı Çiftçi, Haydar Özkömürcü, Alperen Eyüpoğlu ve Eren Aksoyoğlu, şehir markalaşması, destinasyon pazarlaması, dijital iletişim, marka gazeteciliği, dijital dünyada belediyeler ve dijital vatandaşlar, sosyal medya şehir kampanyaları konularında bilgi verdi. Çalıştayda, Ayvalık Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlileri de yaptıkları sunumla, ´sosyal sorumluluk projesi, sosyal medya yaklaşımı, şikayet yönetme politikası ve diğer sosyal medya stratejileri´ hakkında yaptıkları projelerden örnekleri anlattı.
Çalıştayın açılışında konuşan Samandağ Belediye Başkanı Nehir, 'Belediyelerde ciddi çalışmalar oluyor. Kendi sıkıntılarımızı belki kendi ilçemizde kısmen anlatabiliyoruz ama Türkiye´nin her tarafına sesimizi sosyal medya üzerinden duyurabiliyoruz. Bu nedenle bu çalıştayı önemsiyor ve çalışmaların devam etmesini istiyoruz. Çalıştayda verilecek eğitimleri de çok değerli buluyorum' dedi.
Sosyal medyayı doğru ve aktif şekilde kullanmanın önemli olduğunu ifade eden Savaş da şunları söyledi: 'Çalıştay, bediyeler arasındaki koordinasyonların sağlanması, ortak hareket etme, algı ve kamuoyu oluşturma noktasında önem taşıyor. Sosyal medya ağı yaşanılan olayları ve anlık gelişmeleri kitlelere en hızlı ulaştırandır. Bizler de bunun bilinçle ile çalışmalarımızı sosyal medya kitlelerine aktarma konusunda çok iyiyiz. Bireysel beklentiler, hareket ve sorumluluklar da oldukça önemli. Sosyal demokratların da sosyal medyası da bu şekilde olmalı. Bireysellikten kitleselliğe dönüşmek de sosyal medya açısından oldukça önemli. Sosyal medyayı en doğru ve en aktif şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Böyle yaparsak ve sosyal demokrat belediyeler ile de düşünce paylaşımlarımız olursa çok daha iyi yerlerde olabileceğimizi düşünüyorum.'
Çalışkaya katılan belediyelerin sosyal medya yöneticileri ve uzmanlarına Hatay´a özgü zeytinyağı, nar ekşisi ve defne sabunu hediye edildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49