“Sıradan bir yangın değil”

HDP heyeti yangın bölgesinde

GÜNCEL 15.10.2020 13:03:53 0
“Sıradan bir yangın değil”

İskenderun/SES

Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti 33 saat sonra kontrol altına alınan yangın bölgesinde inceleme yaptı.
HDP Genel Eş Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, Adana Milletvekili Tülay Hatımoğulları Oruç, Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Gaziantep Milletvekili Mahmut Tuğrul, Parti Meclisi Üyeleri Faruk Sağlam, Hüseyin Dağ ve Bestami Çorapçı´dan oluşan heyet, Arsuz´a bağlı Nardüzü mahallesindeki alan incelemesi ve yangından etkilenen ailelerle yapılan görüşmelerin ardından parti binasında genel bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda mimar Ercüment Kimyon´un yangının çıkış, yayılma nedenleri ile bunun içinde kentleşmeyle ilgili yanlış politika ve uygulamalara dikkat çekti.
HDP heyetine başkanlık eden ekolojiden sorumlu eş genel başkan yardımcısı Naci Sönmez, Nardüzü mahallesindeki ziyaretin ardından yaptığı açıklamada yaşananların ‘sıradan bir yangın´ olmadığını düşündüklerini belirtti. Yangınlarla yeni rant alanlarının açılmasının hedeflendiğini savunan Sönmez, “Bütün ekosistemi yok ettikleri gibi yangınlarla da yeni rant alanları açmayı hedefliyorlar. Maden, inşaat şirketleri için alan açıyorlar. Aslında bunu büyük bir manipülasyon olarak da yapıyorlar. Yani sanki burada başka bir müdahale varmış, bir terör algısı da yaratarak, bir terörist saldırısı algısı da yaratarak Türkiye kamuoyunun dikkatini başka yere çekmeye çalışıyorlar” dedi.
“Bu ormanların yok olmasına göz yumanlar terör eylemi gerçekleştiriyor” diyen Sönmez, konuma önlemlerinin yetersizliği yanında orman içindeki imara açılan alanlara dikkat çekti. Sönmez, “Yaşamımıza sahip çıkmak, yanan canlarımıza, yüreği yanan insanlarımızın yoksullukla pençeleşirken bir de böyle bir yokoluşla karşı karşıya kalmalarına seyirci kalmayacağız. Dayanışma duygularımızı paylaştığımız gibi desteklerimizi de esirgemeyeceğiz. Buradan bütün Türkiye´ye HDP olarak bu doğa katliamlarının takipçisi olacağımızı ifade etmek isterim” diye konuştu.
HDP İl eş başkanı Kerem Nalbant, İskenderun İlçe eşbaşkanları Hülya Ateş ve Nevzat Güzel´in de katıldığı incelemelerin ardından, oluşturacakları raporu kamuoyuyla da paylaşacaklarını belirten aslen Hataylı milletvekili Oruç, bölgedeki yangınların çıkma gerekçelerinin ciddi olarak incelenmesi gerektiğini söyledi. Maden şirketlerinin ruhsat almaya çalıştığı dönemlerin arifesinde çıkan yangınların tesadüf olmadığına da işaret eden Oruç, “Bizler bir kez daha diyoruz ki, doğamıza, taşımıza, toprağımıza, suyumuza, en önemlisi yaşam hakkına dün sahip çıktığımız gibi bugün de sahip çıkmaya devam edeceğiz ve heyetimizin oluşturacağı raporu bütün Türkiye kamuoyuyla da paylaşacağımızı ifade etmek isterim” diye konuştu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88