Sınıra askeri araç sevkiyatı

Gaziantep, Kilis ve Adana bölgesinden Hatay sınırına iki gün süreyle askeri araç sevk edildi.Hatay´ın Suriye sınırına sevk edilen askeri araçlar arasında tank, fırtına obüsü ve zırhlı araçlar da bulunuyor.

TÜRKIYE 15.12.2018 10:41:51 0
Sınıra askeri araç sevkiyatı

Akın Bodur/İskenderun

Hatay´a gelen askeri araçların bir bölümü, İskenderun üzerinden sınıra sevk edilecek. Hatay´a gelen ve aralarında zırhlı personel taşıyıcılarının bulunduğu askeri araçlar, Hassa ve Kırıkhan üzerinden sınıra gönderildi. Araçların bir bölümünün Altınözü ve Yayladağı bölgesine sevk edildiği öğrenildi. İskenderun´a gelen askeri araçlar, önceki akşam 39. MKNZ Tuğay Komutanlığına bağlı bir kışlaya giriş yaptı.

Operasyon, 'Fırat´ın doğusuna'
Altınözü ve Yayladağı bölgesine sevk edilen askeri araçların Astana Anlaşması kapsamında Suriye´nin İdlip bölgesi karşısında Hatay sınırında görev yapacağı öğrenildi. Hatay´a gelen bir bölüm askeri araçların ise Hassa ve Kırıkhan üzerinden Suriye´ye sevk edilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSD işbirliğiyle yapılan Zeytin Dalı Harekatı sonrası Suriye´nin Afrin kentinde oluşturulan 'güvenli bölge' üzerinden Fırat´ın doğusuna; Münbiç ve Sincar´a yönelik yapılabileceği belirtiliyor. TSK birliklerinin Fırat´ın doğusunda kalan bölge için birbuçuk ay önce hazırlığını tamamladığı, özel kuvvetlerden oluşan birliklerin bu kapsamda Hatay´a geldiği da belirtildi. Sincar bölgesine yönelik düzenlenmesi beklenen operasyonda, TSK´nın o bölgede ´askeri üs´ kurmayı hedeflediği savunuldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye´nin Fırat Nehri´nin doğusunda kalan bölgesine terör örgütü YPG için 'birkaç gün içinde harekât başlayacak' açıklamasını yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savunma Sanayii Zirvesi´nde yaptığı konuşmada, 'Fırat´ın doğusuna operasyona birkaç gün içinde başlayacağız. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değil, bölgede faaliyet gösteren terör unsurlarıdır' demişti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00