SGK´da 6 puanlık indirim teklifi

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük illerde, özel sektörde çalışan işçilerin 6 puanlık sigorta primi işveren desteğinin yeniden hazineden karşılanması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi

GÜNCEL 1.06.2022 15:42:52 0
SGK´da 6 puanlık indirim teklifi

İskenderun/SES

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 81. maddesinde 2013 yılında yapılan değişiklikle, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük illerde, özel sektör işyerlerinde çalışan işçilerin 6 puanlık sigorta primi işveren desteği Hazine´den karşılanmaya başlandığını anımsatan milletvekili Güzelmansur, 'Teşvik süresi uzatılarak 8 yıl sürdürüldü. 31 Aralık 2021´de ise uzatma yapılmadığı için sona erdi' değerlendirmesini yaptı. Güzelmansur, kanun teklifi gerekçesinde şunlara yer verdi: “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin gittikçe derinleşmesi sonucu bu tür teşviklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu aşikârdır. Özel sektör işyerlerinin çalışanlarının sigorta primlerini ödemekte zorlandığı bir ortamda, sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından geri kamış illerimizde durum daha da vahimdir. Söz konusu 6 puanlık ilave prim uygulamasının yeniden başlatılmaması durumunda, işten çıkarmalar başlayacak, sigortasız işçi çalıştırma yaygınlaşacaktır. İşsiz sayısını ve kayıt dışılığı artıracak bu uygulamaların önüne geçmek için 6 puanlık sigorta primi işveren desteğinin bir an önce yasalaşması gerekmektedir.”
CHP milletvekili Güzelmansur´un verdiği kanun teklifinin yasalaşması halinde, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek illerde, özel sektör işyerlerinde istihdam edilen işçiler için 6 puanlık sigorta primi işveren desteği yeniden Hazine´den karşılanacak.

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49