Sendikadan ´taşeron kadrosu´ eleştirisi

Genel-İş sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, merkezi idarede kadro verilirken belediyelerde çalışan taşeron işçilerine belediyelere değil, belediye şirketlerine geçiş yaptırılacağını belirtti.

EKONOMI 9.03.2018 10:18:53 0
Sendikadan ´taşeron kadrosu´ eleştirisi

Genel-İş sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, 696 sayılı KHK´nın eşitlik ilkesini göz ardı ederek, düzenleme getirdiğini, belediye işçilerine kadro verilmediğini ifade etti. Berkyürek, taşeron işçilerinin belediyeye değil, belediye şirketlerine geçiş yaptırılacağını hatırlattı.
Hem merkezi idare hem de belediyelerde çalışan alt işveren işçilerinin kamu hizmetlerinde çalıştırıldığını vurgulayan Berkyürek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Merkezi idarede kadro verilirken belediyelerde çalışan alt işveren işçileri belediyelere değil, belediye şirketlerine geçiş yapacaktır. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. 696 sayılı KHK ile taşeronlarda çalıştırılan işçilerde bir sürü diğer koşul yanında devlet memurları için aranan koşullar da aranmaktadır. Merkezi idareye kadrolu geçişte 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nun atama şartlarını aramak bile tartışmalıyken, 657 sayılı kanun içinde tanınmamış ve tanımlanmamış belediye şirketlerine geçiş için 657 koşullarını aramak hukuki temeli olmayan bir keyfiyettir.”

Güvenlik soruşturmasıyla eleyecekler
Şu anda belediye hizmetlerinde çalışan binlerce taşeron şirket işçisinin hukuk dışı bir durumla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Yusuf Berkyürek, “Sendikamız en başından beri yıllardır kamu idareleri için çalışan ve aslında kamu idarelerinin işçisi oldukları hukuken tescil edilmiş olan işçilerin karşısına güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması koşulunu dikmenin işçileri eleme amacını taşıdığını ifade etmiştir. Birçok belediyede daha önceleri çeşitli nedenlerle güvenlik soruşturması sorunu yaşamış yurttaşlarımızın topluma kazandırılması için uygulanan istihdam önceliklerine destek vermiştir. Belediyelerin bu yöndeki politikalarının toplumsal huzur ve esenlik için çok değerli olduğu görüşündedir” ifadesini belirtti.

Kadro beklerken işsiz kalacaklar
İşçilerin kadro beklerken işsiz kalacakları riskine işaret eden Berkyürek, şunları kaydetti: “Sabıka kayıtları nedeniyle ortaya çıkan belki daha sonra da güvenlik soruşturması nedeniyle karşımıza çıkması beklenen bu durum büyük bir toplumsal açmaza neden olacak boyuttadır. İşsizliğe mahkum edilecek binlerce işçi nasıl yaşamlarını sürdürecektir. Bu durumdaki işçilere geçmişte yaptıkları hatalarından dolayı cezalarını çekmişlerdir ve kamuya yıllardan beri hizmet vermektedirler. Buna rağmen toplumun dışına itilmesine sebep olacak bu uygulama ile karşı karşıyadırlar. Bu uygulamayla işçiler adeta suç işlemeye teşvik edilmektedir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00