Sendikadan ´dayanışma kahvaltısı´

Tüm Yerel-Sen Hatay Şubesi, Samandağ´da 'Dostluk ve Dayanışma Kahvaltısı' düzenledi.

GÜNCEL 13.12.2018 09:28:25 0
Sendikadan ´dayanışma kahvaltısı´

Samandağ/SES

Aspava Restaurant´taki kahvaltıya Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Maden, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Hakan Kıran, Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı Himmet Suat Sadış ile belediye çalışanları da katıldı.
Kahvaltıda konuşan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Kıran, 'Tüm Yerel-Sen büyük bir aile. Samandağ bu ailenin en güzel, en özel parçalarından biri. Samandağ gerçekten çok güzel ve özel bir yer. Bir de burayı güzel ve özel yapan sizler varsınız. Tüm Yerel-Sen ailesinin bir parçası olmanız bizim için bir onur. Sendika var ama her şeyden önce şu var, biz her zaman zor günlerden geçen bir memleket olduk. 15-16 yıldır sendikal sürecin içerisindeyim. Sürekli bu zor günler maalesef aşılamadı. Ama biz bir inancı ve direnci hiçbir zaman kaybetmedik. Sebebi de şu, bakın Genel Sekreterimiz burada, Belediye Başkanımız burada, ben Sendika Genel Başkanı olarak buradayım, Eğitim-İş Başkanım burada… bu ne biliyor musunuz? Bu bizim büyük bir ailenin bir parçası olduğumuzun bir göstergesi. Evet kötüler olacak, evet hayatımızda sürekli bize müdahale etmeye çalışanlar olacak' dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Nehir de şunları söyledi: 'Nedense bir türlü bu zor günler sıkıntılı süreç aşılamıyor. Bu kadar problem büyük ki aslında her geçen gün bir tarafımız gitti, göçtü, kaybettik. Sadece sendikalı üye sayısına bu iktidar geldiği günlerden bu güne baktığımız zaman çok büyük bir azalma var. Türkiye´de çalışanların yüzde 50´si sendikalıydı, bugün çalışanların yüzde11-12´si sendikalı. Bu aslında bilerek isteyerek örgütlü güçlerden, örgütlü yapılardan bir şekilde kurtulmanın yöntemi olarak bir baskı uygulandı. Sendikaya üye olanlar ya sendika değiştirmek zorunda kaldı, iktidara yakın sendikalara üye olmak zorunda bırakıldı insanlar. İktidarı eleştiren bir yerde durmanız halinde aşınıza geleceklerin hesabını yapmak zorundasınız. Ama bu ülkeyi çalışanlar değiştirecek, üretenler değiştirecek. Başka türlü kimseden bir beklentimiz kalmadı. Onlar yapacaklarını yaptı, bir kenara oturdular. Çocukları daha düzgün yetiştirelim diye bir derdimiz var. O zaman bu ülkede örgütlenmek, direnmek, birlikte davranmak dışında bir şansımız kalmıyor. Bu yönüyle sizlerin bu biraradalığı, birlikteliği gerçekten çok değerli. Biz burada küçücük bir yapıyız ama bu Hatay ile sınırlı değil. Hatay bu işin sadece bir parçası ama Türkiye´de eğer bu mücadeleyi biraz daha yükseltecek, biraz daha renk katacak bir noktaya getiremezsek bugün yüzde 10´lar belki yüzde 5´lere hatta belki hepten sadece iktidarın arzu ettiği sendikalara mahkûm edilecek. Belki biz ömrümüzün büyük bir kısmını geçirdik ama küçücük çocuklarımızın gelecekleriyle ilgili hepimizin kaygıları var. Birçok şeyde şunları duymaya başladım. ‘Bu ülkeden bir şey çıkmaz, alıp başımızı başka ülkelere gidelim´ gibi söylemlerle birlikte göçün bütün yollarına baktığımız zaman daha medeni dünyanın olduğu, Avrupa coğrafyasının olduğu yöne doğru bir talep görürsünüz. Bizim biraz daha medeni olmamız, daha çağdaş bir yaşam yakalamamız çok zor değil. Bunun için mücadele etmemiz gerekiyor.'
Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Maden yaptığı konuşmada, 'ünyanın en uzun ikinci kumsalında denize bakarak kahvaltı etmek herkese nasip olacak bir şey değil. Hatay´da kıskandıracak düzeyde mekânlar var. Tabi bu güzellikleri korumak ve tanıtmak bize düşüyor. Belediyelerin asli görevi insanlar için huzurlu kentler oluşturmaktır. İnsanların yaşayacağı güzel yerler, güzel mekânlar tesis etmek ki insanlar orada mutlu olsunlar. Can Yücel´in de şiirinde ifade ettiği gibi; ´Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü, Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer, Ve karşındakinin değer verdiği kadar inansın.´ Ne kadar değer verirseniz insanlara onlar da sizlere o kadar değer verir ve korur. Hepimizin doğaya karşı, kendimize karşı, insanlara karşı sorumluluğumuz var. Birbirimize saygı, birbirimize sevgi çok önemli unsurlar. Özellikle belediye çalışanı olarak sizler her gün halkla karşı karşıya olduğunuz için her gün yanınıza irileri geliyor hizmet için ve bunlara cevap vermekte bizlerin görevi.Hepinizin duyarlı olmasını, bir büyükşehir belediyesi çalışanı olarak rica ediyorum. Hatay halkına yaraşır şekilde vatandaşları mutlu edecek ortamları hazırlamak, değerli başkanlarımızla birlikte bu hizmeti ne kadar sunabilirsek sonuçları da bizim için o kadar güzel olacak. Birlikte hoşgörü içerisinde yaşamaya devam edeceğiz' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23