'Şehrin kardeşliğini birlikte sağlayacağız'

´Millet İttifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı CHP´li Yılmaz Şahutoğlu, seçim çalışmalarını kentin Barbaros, Cumhuriyet ve Piri Reis Mahallelerinde toplantılar, halk ve esnafla görüşerek sürdürdü.

SİYASET 29.03.2019 11:24:42 0

Nesrin Geyik/İskenderun

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz, Piri Reis Mahallesi Muhtarı Sabit Dreyfioğlu´nun da katıldığı çalışmada mahallede yürüyüş yapan Şahutoğlu, seçimde yöre halkından destek istedi.
Hava fişeklerin atılıp, güvercinlerin uçurulduğu toplantıya Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP ve İyi Parti yöneticileride katıldı.
Toplantıda konuşan Şahutoğlu, 'Piri Reis, Barbaros, Cumhuriyet´in aydınlık yüzlü insanları, İskenderun 31 Mart´ın gecesine, gündüzüne, Türkiye´sine baharı getirmiş. Bahar bugünden gelmiş. Burada baharın müjdesini veriyorsunuz. Buna İskenderun´un, Hatay´ın, Türkiye´nin ihtiyacı var' dedi. 31 Mart seçimlerinin genel bir seçim olmadığını yineleyen Şahutoğlu şöyle konuştu: 'Bu seçim beş yıllığına bu şehri emanet edeceğiniz ve sizinle gönül birliği içerisinde hareket edecek, sizin derdinizi. sıkıntılarınızı anlayacak, problemlerinize iyi niyetiyle özgüvenle, vicdanıyla, vizyonuyla çözüm üretecek belediye başkanlarının seçimi olacak. Bu tercihi yaparken; ahlakına, vicdanına, vizyonuna inandığınız ve en önemlisi problemleriniz, sıkıntılarınız için kapısına dayandığınız zaman size gönlünü, yüreğini açacak kardeşinizden yana kullanacaksınız. Biz ancak ve ancak Hakk´ın, halkın önünde eğiliriz. Onun dışında hiçbir güç bizim başımızı öne eğdiremez. Alnımız açık, rahat vicdanımızla bu yola çıktık. Temel şiarımız hiç kuşkusuz ki medeniyetin, barışın, kardeşliğin, huzurun kenti olan İskenderun´ua ahlakla, vicdanla vizyonla hizmet etmektir. Bu şehri yönetmeye talip olan belediye başkanı ve ekibinin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şehirde, önce barışa, kardeşliğe, huzura ve güvenli bir yaşama dair ciddi bir vaatte bulunuyorum. Bu şehrin barışı ve kardeşliğini hiç kuşkusuz ki sizlerle birlikte sağlayacağız. Önce barış, önce huzur diyoruz akabinde elbette ki hizmetler gelecek. Elbette ki yerel yönetimler bu şehrin ihtiyacı olan hizmetleri yerine getirecek. Bu şehri mavi ile yeşilin kucaklaştığı, caddelerinin tertemiz olduğu, yollarının pırıl-pırıl asfaltlandığı, uzun yıllardır can çekişen ekonomisinin yeniden canlılık kazandığı, sanayisi, ticareti ve turizmiyle cazibe merkezi haline getirmek için ciddi projelerimiz, hedeflerimiz olacak. Biz bunların hepsinin altına imzamızı atacağız. 24 saat yaşayan, dinamik bir İskenderun yaratacağız.'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Savaş da, 'Ben size bir aday buldum, ayak izi temiz, sizi beş yıl taşıyacak, atom karınca misali çalışkan bir isim. Şahutoğlu cerrah, çok hastayı iyileştirdi şimdi de diyor ki ‘İskenderun hasta, iyileştirmeye geliyorum.´ Hizmet ondan, destek benden. Yılmaz başkana destek istiyoruz. Yılmaz kardeşime oy verirken beni de unutmayın tabi.' diye konuştu. CHP´li Özgün ve Mansuroğlu ile İyi Parti´lir Kıvrak, halkın İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesini Millet İttifakı çatısı altında birleştirme yönünde irade göstermesini istedi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90