Savaş´a ´satış yetkisi yok´

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısını yaptı.

GÜNCEL 14.04.2021 16:55:12 0
Savaş´a ´satış yetkisi yok´

Antakya/SES

 HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın başkanlığında yapılan toplantıda meclis, komisyon üyelerini de belirledi. Buna göre, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz HBB Meclis 1. Başkanvekili, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de 2. Başkanvekili olarak seçildi.
Antakya Kisecik ve Altınçay mahallelerinde, Hatay Büyükşehir Belediyesine ait 36 bin 705 metrekarelik 4 farklı alanın satışının yapılmasına ilişkin madde üzerine değerlendirmede bulunan AKP Grup Başkanvekili Ayhan Yavuz, daha önce olduğu gibi yine ret oyu kullanacaklarını açıkladı. HBB´nin kurulduğu 2014 yılından itibaren 102 milyon lira bedelle 557 dönüm arazi satın aldıklarını, bu alanların sadece yüzde 9,4´ünü satarak arazilerin üçte birinin maliyetini çıkardıklarını ifade eden Savaş da, mal ve arazi satma konusunda hevesli olmadıklarını belirtti ve AKP hükumetlerinin sattığı 200´e yakın fabrika ve çeşitli kurumların isimlerini sıraladı. Savaş, 'ktidar partisi bugüne kadar Sakarya Tank Palet Fabrikası, SEKA Kâğıt Fabrikası, TEKEL, İskenderun Limanı, TCDD Mersin Limanı, Türk Telekom gibi ülkenin başat kurumlarını sattı. Bu liste çok uzun. Bir yandan ayaklarımızı bağlayıp, bir yandan ‘hadi koş´ demek olmaz. Satış izni vermeyecekseniz, maddeyi gündemden çekelim. Biz satışı yol yapmak, Vakıf İşhanı için gereken ödemeyi yapmak için istiyoruz. HBB´nin yaptığı her harcama müfettişler ve Sayıştay denetçileri tarafından denetleniyor. Büyükşehirler arasında en az satış yapan belediyelerden biriyiz. Bugüne kadar ne yaptıysak denetlendik. Her gelen denetçi de bize teşekkür etti' diye konuştu.
HBB Meclisinin Cumhur İttifakı Grubu, mülkiyeti HBB´ye ait Antakya´nın Ilıca Mahallesindeki taşınmazın Akaryakıt ve Servis İstasyon Alanının satışını da reddetti. Millet İttifakı Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Adnan Özkaya, “Bu taşınmaz ile ilgili konu, 2-3 ay önceki toplantıda görüşüldü ve onaylandı. Encümene yetki verildi. Tapu işlemlerinden dolayı söz konusu alanın parsel numarası değiştiği için yeniden gündeme alındı. Daha önce kabul gören madde şu anda reddediliyor” dedi. Mevcut 12 dönümlük alanın sadece yüzde 35´inin satılarak maliyetinin 3 katı gelir elde edileceğini ifade eden Savaş, “4 milyon vererek satın aldığımız arazinin yüzde 35´ini satıp 3 katı para kazanacağız. Bu gelir kimsenin cebine girmeyecek. HBB´nin Hatay halkına hizmet etmesi için kullanılacak. Geri kalan arazi yine bizim olacak. 3 ay önce kabul edilen maddenin şimdi reddedilmesine anlam veremiyorum. 3 ayda ne değişti? Zarara uğratırsak söyleyin. Pahalıya alıp birilerine peşkeş çekiliyorsa ben de karşısında dururum. Buna hayır demek vicdanları zorlar' diye konuştu. HBB Meclisi, Mayıs ayı toplantısını 10 Mayıs Pazartesi günü yapma kararı aldı.

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62