Savaş´a göre A. Hatayspor´un hedefi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Atakaş Hatayspor Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Hatayspor´un gelecek sezon planlarını ve takımın hedeflerini anlattı.

SPOR 26.05.2021 16:34:32 0
Savaş´a göre A. Hatayspor´un hedefi

Antakya/SES

 Takımın başarısını ´inanç´ olarak nitelendiren Savaş, 'Beş yıl önce 3. lige düşmek üzereyken aldığımız takıma o günden itibaren inandık. Benim ve yöneticilerimizin inanınca şehir de inandı. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Yolumuza koşar ve emin adımlarla ilerliyoruz. Bu seneki hedefimizi tutturduk. Hedefimiz her zaman daha iyisini yapmak” değerlendirmesini yaptı. Yapacakları transferlerde orluklarla karşılaşmayı ummadıklarını söyleyen Savaş, HBB´den yapılan açıklamaya göre şu değerlendirmede bulundu: 'Hocamız ve teknik ekibimiz yeni sezon planlamasına çok önceden başladı. Giden arkadaşlarımızı aratmayacak transferler yapacağız. Görüşmelere başladığımız ve bitme aşamasına gelen transferlerimiz var. İki futbolcuyla imza aşamasına geldik. İstiyorum ki tesiste hem A takım hem de altyapı takımları bir arada olsun. Hatayspor´a yakışan bir tesis yapmak istiyorum. Bu isteğimi Sayın Valimize ve iktidar partisi milletvekillerine söyledim. Çünkü Hatayspor hepimizin ortak paydası. Yeni stad Hatayspor´a çok yakışacakı ve gelecek sezon takımın maçlarını yeni statta oynayacak.'

Kulübün borcu 30 milyon lira
Hatayspor´un 30 milyon lira civarında borcu olduğunu ifade eden Savaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Süper Lig´deki birçok takıma göre ekonomik olarak iyi durumda. Pandemi tüm takımları ekonomik açıdan zor durumda bıraktı. Hatayspor´da aklını ve hırsını başkalarına kiralayan, Hatayspor üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyen kimse barınamaz. Kardeşim olsa barınamaz. Billong maçtan önce bacağına dövme yaptırmış. Dövmeden kaynaklı ağrıları olduğu için o maçta her topa sırtını döndü. Bu olay gerçekleştikten sonra takımdan gönderilmesini istedim. Onun dışında bu arkadaşımız hakkında ‘araştırılması gereken iddialar var´ diyen herkes savcılıklara başvuru yapabilir. Biz de bu konunun açıklığa kavuşturulmasını isteriz ancak farklı bir şüphemiz olsa biz de başvururduk. Lige her takımın farklı mağlup olabilir. Futbolun içinde her türlü skor var. Süper Lig´i güzelleştirmek ve fair-play ruhuyla mücadele etmek için buradayız. Hiçbir takımın taşeronu değiliz. Hiçbir takım için kendimizi geri plana atmayız. Benim Fenerbahçe kongre üyeliğim Atakaş Hataypor-Fenerbahçe maçlarında geçerli değildir... Takımda birçok oyuncumuzun sözleşmesi devam ediyor. Boupendza için devre arasında istediğimiz ücretin altına düşmemiz söz konusu olamaz. Biz hiçbir zaman Boupendza´dan gelecek parayla yatırım yapmayı düşünmedik. Hiçbir futbolcu Hatayspor´dan büyük değildir. Mame Diouf´un takımda kalması durumunda kaptan olabilir.'
İş insanları Recep Atakaş ve İbrahim Seyfettinoğlu´nun kalübün zor günlerimizde destek olduğunu anlatan Savaş, 'Hem takımın isim sponsorluğunda hem de forma sponsorluğumuzda bu iki iş insanımız istemediği sürece, daha fazla para verilse bile, değişikliğe gitmeyiz' dedi.
Hatayspor´un bir sistem takımı olduğunu belirten Savaş, “İsimler gelip geçici ancak sistem kalıcıdır. Biz bunu yaratmaya çalışıyoruz. Eksiklerimiz var ve bunu kapatmak için uğraşıyoruz. Umut vadeden gençleri bulup geleceği planlıyoruz' değerlendirmesini yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90