Savaş: Seçimde üç öğe etkili oldu

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 31 Mart yerel seçimlerinde en yakın rakibine 110 bin fark atarak yeniden seçilmesinin Hataylı´ların desteğinden kaynaklandığını ifade etti.

SİYASET 19.04.2019 09:47:55 0
Savaş: Seçimde üç öğe etkili oldu

Antakya´da bir kez, HBB´de de ikinci kez belediye başkanlığına seçildiğini kaydeden Savaş, 'Demek ki aramızda bir sihir oluşmuş. Bu sihrin üç ögesi var; samimiyet, sadakat ve sevgi. Biz her iki kolumuzu açarak bu üç ögeyle hemşehrilerimiz ile buluştuk” dedi.

Uğraşılarının Hatay´ın kazancı üzerine olduğunu, seçimde Millet İttifakının dışında Cumhur ittifakını oluşturan siyasi partilere gönül verenlerin de oy aldıklarını belirten Başkan Savaş, “Hatay´da tüm siyasi yelpaze bize oy verdi. Bizim ittifakımız gönül ittifakıydı. Bu üç sihirli kelimeyi devam ettireceğiz' değerlendirmeyini yaptı. Hatay için bir şeyler üretmek isteyen tüm sivil toplum örgütlerine sorumluluk yüklemek istediklerini ifade eden Savaş, HBB´den yapılan açıklamaya göre şu açıklamayı yaptı: 'Sorumluluğun gereğini yapan tüm sivil toplum örgütlerimiz ile önyargısız bir şekilde Hatay´ın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. EXPO ve gastronomi konularında sivil toplum kuruluşlarımızdan yararlanmak istiyoruz. ‘Hatay için ben de varım´ diyen kim varsa onlarla birlikte bu gemiyi yürütmek istiyoruz. Hatay yıllardır ihmal edilmiş ve atıl bırakılmış; Türkiye ortalamasının iki katından daha fazla kırsal alana sahip bir şehir. Ben her ne kadar sorun çözsem de ilimizin çok fazla sorunu var. Bu şehrin yardımlaşan, bütünleşen ve birleşen bir hizmet anlayışına ihtiyacı var, biz bunu tercih edeceğiz. Seçimi kazandıktan hemen sonra hem HATSU hem de Büyükşehir kurmayları ile bir toplantı yaptım. 5 yılda neler yapıldığı ile ilgili brifingler istedim. İncelemelere başladım. Herkesi tek tek dinliyoruz, kimseyi dinlemeden yargılamak doğru değil. Bundan sonra daha hesaplanabilir, daha sayılabilir bir belediyecilik anlayışı ile çalışacağız. Seçimlerden bir süre önce ‘yapay zeka ile belediyecilik´ konusunu işledik. İnsanlarımız ile özdeşleşecek bir program ile bu işe başlamak istiyorum. Vatandaş şikayette bulunduğu ya da talep ettiği işlerle ilgili benim kuracağım ekibe video ya da fotoğraf ile internet üzerinden ulaşacak. Bu ekip standart işleri değil kritik noktaları benimle paylaşacak. Şikayetten hemen sonra işin tamamlanması için makul bir süre vereceğiz. O süre içerisinde o iş bitmemiş ise sistem bize alarm verecek. Hangi dairede işlem yapılmadıysa, yapılması gereken zamanı aşmışsa alarm sistemi sayesinde onlardan hesap soracağız. Eski sistemdeki gibi habersizlik değil tavandan tabana kadar tüm yetkili birimler talimatlardan haberdar olacak. Daha rahat hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı ile bu işe gireceğiz. Vatandaş hesap sormasa bile biz onların adına hesap soracağımız bir belediyecilik anlayışı gerçekleştiriyoruz.'
Samandağ, Defne ve Arsuz halkına seçimde gösterdikleri duruştan dolayı teşekkür eden Savaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hizmet anlayışımız, çok ihtiyacı olana çok, az ihtiyacı olana az bir şekilde olacak. Biz çok oy verdik bize çok hizmet gelsin, az oy verenlere az hizmet gitsin diye değerlendirmek doğru değil. Çünkü biz bugüne kadar hizmetlerde ayrıştırmadan bütünleştirdiğimiz, kucakladığımız için her bölgeden oy geldi. Demek ki hizmet yaptığımız yerlerde geri dönüşler oldu. Baktığınız zaman sağ seçmen de bize oy vermiş. Bu bence CHP açısından da çok önemli bir durum. Ankara´yı ve İstanbul´u da kazandık. Her iki kolunu açtığınız zaman insanlar size yüreğini açıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu görüş ile Kurtuluş mücadelesini kazanmış Türkiye Cumhuriyeti´ni kurmuş ve bu ülkeyi yönetmiş. Kendimizi sorgularken bunu unutmamamız lazım. Türkiye özellikle ekonomik anlamda çok sıkışık durumda. Bunun çözümü için çok önemli reformlar yapılması lazım. Bu reformlar için CHP´nin umut olması lazım. Umut olabilmesi için de insanlara teveccüh edecek imkan bırakması lazım. Yani insanlarımız neden oy verelim dediğinde, biz iki kolumuzu açıyoruz, ekonomide şunları yapacağız, sosyal barışa böyle katkı sağlayacağız, hukuk sisteminde bunları yapacağız, eğitimde şu pozisyona geleceğiz, şu reformları yapacağız ve dış politikayı şu duruma getireceğiz diye fırsat verilmesini sağlamak lazım. İnsanlar tünelin ucundaki ışığı görürse sizi dinlemeye başlıyor.”

“İktidar neden kaybetti CHP neden kazandı?”
Belediyelerde de başarı sağlamak zorunda olduklarını; Hatay, Ankara ve İstanbul´da her iki tarafı da kucaklayacak insanlar belediye başkanı adayı olduğunu sözlerine ekleyen Savaş, seçime ilişkin değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Hemşehrilerimiz de bize sahip çıktı. Bu destek gittikçe arttı, bu seçimdeki 110 bin oy farkının da sebebi budur. CHP olarak Türkiye´ye bu örneği yaşatacak bir felsefe geliştirmemiz lazım. Hatay, Ankara ve İstanbul´daki bu başarının sebeplerini araştırmaları lazım. Bizden de yardım isterlerse kendi dağarcığımızı genel merkezimize açmaya hazırız. Olaya şöyle bakmak lazım ‘iktidar neden kaybetti CHP neden kazandı, halk neye tepkili neyi bekliyor, umudunu neye bağlamış? Biz bunları iyi irdelersek iktidar hiçbir zaman uzak değildir. Bu felsefeyi yerine oturtabilirsek ülkenin beklediği iktidara kavuşmak zor olmaz. Bunu Hatay´da çok iyi yakaladık. Hatay´ı, tüm bölgelerdeki insanların beklentilerini, imkanlarını ve özlemlerini biliyoruz; ona göre bir konsept oluşturduk. Bunlar zenginleştirilip bizim geleneksel tüzüğümüzün içine de konulabilir.'


Anahtar Kelimeler: Savaş Seçimde etkili oldu

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00