Savaş: Hatay artık yoruldu

Hatay´da 1 milyona yakın Suriyeli sığınmacının olduğunu belirten Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 9 yıldır Hatay´a gönderilen ödenek ile sığınmacılara da hizmet verilmeye çalışıldığını, ancak bunun sür

SİYASET 15.09.2021 21:26:58 0
Savaş: Hatay artık yoruldu

İskenderun/SES

 Hatay´ın artık yorulduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Çünkü ekonomik şartlar gittikçe geriliyor” dedi.
HBB Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında Suriye´de kalıcı barıştan yana olduklarını, Hatay´a gelecek turist sayısının ise geçmiş yıllardaki gibi arttırma hedefinde olduklarını belirtti.
Hatay´da yaşayan Suriyeliler hakkında konuşan Savaş, “Resmi kaynaklara göre şehrimizde 500 bin civarında Suriyeli var. Ancak biz 900 bin-1 milyon civarında olduğunu tahmin ediyoruz. 9 yılı aşkın süredir Hataylıların ödenekleri ile kardeşlerimize de bakıyoruz. Bu çok sürdürülebilir bir durum değil. Çünkü ekonomik şartlar gittikçe geriliyor. Esnafımızda, çiftçimizde ve ticaretle uğraşan insanlarımızın durumunda gerileme var. İhracatımız 2010 yılı seviyesinin altına düşmüş durumda” dedi.
Suriyeli nüfusun kentteki sosyolojik, psikolojik ve ekonomik yapıyı etkilediğini de söyleyen Savaş, “Suriyelilerin ucuza çalışmasından dolayı maalesef gençlerimiz işsiz kalıyor. İşsizlik, sosyolojik ve psikolojik sorunları da beraberinde getiriyor. Maalesef insanlarımızın psikolojisi on yıl önceki gibi değil. Yeşil alanlar, trafik ve konut sorunu gittikçe artan boyutlara gelmiş durumda. İktidarın ve Ankara´nın bu sorunlara çözüm getirmesinden yanayız” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş konuşmasının devamında Suriye´de kalıcı barışın tesis edilmesi ve Suriyelilerin de kendi topraklarında özgürce yaşaması gerektiğini kaydetti. Başkan Savaş konuşmasına şöyle sürdürdü: “Hatay artık yoruldu. Suriye´den gelen insanlar gönül rahatlığıyla kendi ülkelerine gidebilsin. Suriye´den gelen kardeşlerimizi seviyoruz ama aramızda 35-40 yıllık sosyal ve entelektüel fark var. Barışa katkı sağlaması gereken ülkelerin adım atmasını bekliyoruz. Suriye´deki bütünlüğün ve huzurun sağlanmasını bekliyoruz. Ondan sonra da misafirlerimizi gönül rahatlığıyla ülkelerine göndermek istiyoruz.”

Tarımsal projelere dikkat çekti
Lütfü Savaş programın devamında HBB´nin tarımsal projelerinden de bahsetti. Kırsal kalkınma projesi ile önemli başarılar elde ettiklerinin altını çizen Lütfü Savaş, “Kırsal kalkınma projemizi yaklaşık üç yıldır sürdürüyoruz. Tarımla uğraşan insanlarımızın refah seviyesini yükseltmek istiyoruz. Topraklarını terk etmemesini arzuluyoruz. Kurduğumuz şirket aracılığıyla ürettiğimiz ürünleri dünya pazarına sunmayı hedefliyoruz. Projemiz bundan sonraki süreç içerisinde de birçok belediyeye örnek olacak. İnsanlarımızın gelirlerine katkı sağlayacak” açıklamalarında bulundu.

 


Anahtar Kelimeler: Lütfü Savaş sığınmacılar

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57