Şair Akkoyunlu, şiirlerle anıldı

'Başkentin Koltuk Meyhaneleri', 'delikanlım', 'Nokta noktam'ın şairi, öğretmen Rıza Polat Akkoyunlu, ölümünün 51. yılında memleketi Dörtyol´da şiirleriyle anıldı. 1971 yılında İskenderun´da yaşamını yitiren emekli öğretmen ve ş

GÜNCEL 26.10.2021 17:25:44 0
Şair Akkoyunlu, şiirlerle anıldı

Akın Bodur/Dörtyol

 Törene katılanlar, Ankara Radyo Evinde raportör olarak da görev yapan Akkoyunlu´nun, döneminde, ´en iyi şiir okuyan şair´ olarak tanımlandığını kaydetti.
Ocaklı Mahallesindeki Kasım Akkoyunlu Konağında düzenlenen anma toplantısında konuşan etkinliği düzenleyen şair Selçuk Akkoyunlu, şair ve öğretmen olan Rıza Polat Akkoyunlu´nun İskenderun Lisesi ve İskende

Akkoyunlu, serbest şiirin öncüsü
run Ticaret Lisesinde öğretmenlik yaptığını, kendisinin de öğretmeni olduğunu anımsattı. Kendisinin oturduğu tarihi konakta düzenlediği anma toplantısında kendi yazdığı şiirler ve şair Rıza Polat´ın kaleme aldığı şiirleri okuyan Selçuk Akkoyunlu, şairin, serbest şiirin Türkiye´deki öncüleri arasında yer aldığını ifade etti.
Anma etkinliğine katılan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Rıza Polat Akkoyunlu´nun şiirin duayeni, dizeleri şarkılara konu olan şair olduğunu söyledi. Akkoyunlu´nun 51. ölüm yıldönümünde anıldığını belirten belediye başkanı Keskin, onun hayatının yazılan bir biyografiden ibaret olduğunu, yaşamının daha çok kitaplaşması gerektiğini belirtti.

Şair, dizelerle anıldı
Törene katılanlardan Selçuk Akkoyunlu, Hikmet Öztürk, Alaattin Özdemir, Yaşar Biçer, Ata Araç, Mürüvvet Evren, Selahattin Yılmaz, Orhan Kibar, Atilla Çinci ve Emine Kıymacı, şair Rıza Polat Akkoyunlu´yu, onun yazdığı ve kendilerinin kaleme aldığı şiirleri okudu. Şair Akkoyunlu, saz eşliğinde okunan dizelerle anıldı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00