Şahin, aday için sandık istedi

Muhtarlıklara konulacak sandıkta halkın oy kullanmasını önerdi

10.12.2018 10:07:51 0
Şahin, aday için sandık istedi

Akın Bodur/İskenderun

CHP, 31 Mart 2019 seçimlerine katılacak Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Lütfü Savaş´ı, Antakya´da Hikmet Hatunoğlu´nu Payas´ta Ali Oğuz´u ve Reyhanlı´da Naim dağ´ı belirlemesinin ardından, en çok oy beklediği İskenderin, Defne, Samandağ ve Arsuz´da çalışmasını yoğunlaştırdı. Hatay Milletvekili Suzan şahin ve HBB Başkanı Savaş, ayrı ayrı yaptıkları açıklamada, Arsuz, Samandağ ve Defne´de adayların halkın kullanacağı oyla katılacağı bir sistemle aday belirlenmesini istediklerini söyledi.
Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesinin dün kentte düzenlediği bir konferansta, partisi CHP´nin üç ya da dört ilçede (Arsuz, Samandağ, Defne ve İskenderun) adayın halkın katılacağı ve mahalle muhtarlıklarına konulacak sandıkta kullanacağı oyla berlinmesini istediklerini belirtti. Şahin, 'Bu ilçelerde adayı halk kullanacağı oylarla belirlesin istiyoruz. Bu isteğimizi genel merkeze de ilettik, ama karar genel merkezin' dedi.
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada, partisinin kendisini ülkenin farklı. kentlerdeki çalışmalar ve komisyonlarda görevlendirdiği için Hatay´ın ilçelerindeki aday tespit çalışmalarına katılamadığını ifade etti.

Heyet birkez daha gelecek mi?
CHP, Hatay´da aday belirlemesi için altı kişiden oluşturduğu heyeti geçtiğimiz günlerde bölgeye göndermişti. Heyetin, seçime ilişkin yaptığı bazı görümeler sonrası hazırlayacağı raporu CHP MYK ve PM´ye sunacağı biliniyor. Ancak, heyetin bu hafta içerisinde birkez daha Hatay´a gelip, özellikle İskenderun, Arsuz, defne ve Samandağ adaylarına ilişkin çalışma yapması da bekleniyor.

'Herkesin kazanma potansiyeli var'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerinde çok sayıda belediye başkan aday adayı olduğunu ifade ederek, 'Bu olayın kangren olmadan en adaletli ve demokratik bir şekilde çözülmesini istiyorum. En demokratik yöntem halka gitmektir, biz de halka gidilmesini istiyoruz' dedi. CHP´nin diğer ilçelerdeki adaylarına ilişkin değerlendirmede bulunan HBB Başkanı Savaş, Antakya´da yaptığı açıklamada, 'Payas ve Reyhanlı ile ilgili il ve ilçe yönetimi ve benim olgunlaşan bir fikrimiz vardı. Bunu genel başkanımız ve yetkili kurullarımız kabul etti ve açıklandı. Arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bazı kalıpları ve önyargıları yıkmak kolay değildir; o yüzden çok çalışmaları lazım. Oradaki kardeşlerimize kendilerini tanıtıp projelerin anlatsın. En önemli empati, insanları kucaklamak ve onlarla birlikte yürümektir. Bunu ne kadar içten yaparlarsa, o kadar şanlarının artacağına inanıyorum. Hiç kimse başlarken mutlak favori değildir, herkesin kazanma potansiyeli vardır. Adım attıkça, koştukça, insanları kucakladıkça, gülümseyerek güzel projelerinizi anlattıkça, insanlara güven ve inanç verdikçe menzile yaklaşma mesafesini kısaltarak ipi göğüsleyeceklerine inanıyorum' dedi. Antakya´da CHP´nin 31 Mart 2019 seçimlerine katılacağı belediye başkan adayı olarak Hikmet Hatunoğlu´nu belirlemesinin kendisi için de sürpriz olduğunu saunan Savaş, şunları belirtti: 'CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bizim fikrimizi almadan atamış. Bu durumda bizim neden fikrimizi almadınız, diye sorma hakkımız yok. Uygun görülmüş, atanmış, bize de saygı duymak düşer. Benim haberim yoktu. Ama aynı takımın elemanıyız, fikirlerimiz, yürüyüş ve tarzımız benzerse destekleriz. Arkadaşımıza seçimde başarılar diliyoruz.'

'Siyasi partiden ziyade adayı seçiyoruz'
Savaş, AKP´nin partinin Hatay İl Başkanı İbrahim Güler´i, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlemesine ilişkin olarak da şunları söyledi: 'Herkes birikimi ve ayak izleri ile mücadele edecek. Genç bir arkadaşımız, başarılar diliyorum. Rakibim ile ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim. Biz kendi geçmişimiz ve gelecekte yapmamız gerekenleri anlatacağız. Kim daha güzel iş yapacaksa, kim Hatay halkını kucaklayacaksa, kim Hatay halkına ve Türkiye Cumhuriyeti´ne hayırlı olacaksa, o kazansın. Ben iyi çalışırsam kendimi güçlü hissedeceğim ve ipi göğüsleyeceğim. Bu da kalan dört aylık süre içerisindeki performansımıza bağlı. Çok fazla iş yaptım, Hatay´ı karış karış gezdim. Vatandaşla birebir temas halindeyim. Kendimi avantajlı hissediyorum. Üç şey çok önemli, kalite, anlayış ve ayak izi. Hangi aday bu üçünü iyi yapar ve insanları umutlandırırsa o arkadaşımızın ipi göğüsleme şansı var. Bu durum ilçeler için de geçerli. Herkes geçmişi ile geleceğe yelken açar. Hatay halkı takdir edecektir. Medyayı ve siyaseti yakından takip eden Hatay halkı ikimiz ile ilgili yeterince fikre sahip. Ankara merkezli çeşitli ittifaklar kurulmaya çalışılıyor. Bu iş yürekten atılacak imzaya bağlı. Herkes farklı siyasi partileri desteklemek isteyecektir. Biz siyasi partiden ziyade adayı seçiyoruz. Tabi ki siyasi parti önemli ama bizi burada parti temsilcileri yönetecek. İnsanlarımız seçmiş oldukları kişiye beş yıl vekâlet vermiş olacak. Adayların kalitesi ve güven telkin etmesi çok önemli. İnsanlarımızın bu yarışı bu ölçüde bitireceğini düşünüyorum. Hem genel siyasetle uğraşan siyasetçilerimizin hem de yerel seçimlerde aday olan arkadaşlarımızın etrafındaki insanların centilmence mücadele etmesini temenni ediyorum. Biz önce şehri,daha sonra ülkemizi kucaklamayı bilmeliyiz. Bugüne kadar hep bu şekilde davrandık. Hatay´ın bütününü kucaklama konusunda beş yıla yakındır hizmet ediyoruz. Bunu herkese ispat etmiş durumdayız. Hatay halkının parasını herkese adaleti bir şekilde hizmet ederek dağıttık. Biz insanlarımızı birleştiren, kucaklayan ve aynı istikamette gitmesini sağlamayı hedefleyen bir belediyecilik anlayışını tercih ediyoruz. Önce huzur sonra hizmet sloganımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçlerde köylümüze, çiftçimize, öğrencilerimize, yaşlılarımıza dokunacak birçok projelere ile geleceğiz. Hatay´da hizmet ederken anamızın ak sütü nü emer gibi insanlarımızın paralarını helal bir şekilde harcadık.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22