Ras-El Seni, Defne´de de kutlandı

Defne Belediyesi, Harbiye´de Ras-El Seni (yılbaşı) etkinliği düzenledi.

HATAY 17.01.2018 16:53:25 0
Ras-El Seni, Defne´de de kutlandı

 

Gözde Düğün Salonu´nda yapılan ve yerel sanatçıların sahne aldığı, katılanlara geleneksel ikramların yapıldığı Ras-El Seni etkinliği Meriç Gültekin´in sunumuyla gerçekleşti. Nihat Mugil ve yerel sanatçıların konser verdiği, tiyatro grubunun oyunları sahnelediği etkinliğe, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP Antakya İlçe Başkanı Ramiz Parlar, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Hatay eski milletvekili Hasan Akgöl de katıldı. Samandağ´daki etkinlikte ise polis ler kutlamalara verdiği karanfille yılbaşını kutladı.
Değerleri, gelenekleri, kültürü unutturmamak; gelecek kuşaklara taşımak için bu tür kutlamaları sürdürmeye devam edeceklerini anlatan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Defne´nin yıllardır ihmal edilmiş, yeni oluşmuş bir kent olduğunu belirtti. Yaman, 'Temel sorunlar olan alt yapının çoğunu çözümlediğimiz ilçede en büyük iki yatırımımız olan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi projelerini 2018´de hayata geçireceğiz. Her mahallemiz için, normal mesaimizin üstünde bir performansla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü sizi, Defne´yi çok seviyoruz. Defne; Çağdaşlıkta, cumhuriyete bağlılıkta, laik, demokratik hukuk devletini savunmada Türkiye rekoru kırmış bir İlçedir. Defne halkına yeni yılın sağlık, huzur ve barış dolu bir yıl getirmesini diliyorum' diye konuştu.
Etkinlikte konuşan CHP Hatay İl Başkanı Mullaoğlu da şunları söyledi: 'Aramızda, mutluluğumuzu paylaşmak için Reyhanlı´dan, Kırıkhan´dan, Dörtyol´dan gelen arkadaşlarımız var. Halkın belediyesi Defne Belediyesi, halkını düşünerek hizmet yapıyor. Başkanımız; Defne Kültür Merkezi, Spor Kompleksi projeleri; Defne´de açtığı, gerek estetiği gerekse amacı ile muazzam hizmetlere ev sahipliği yapan kültür evleri ile çocuklarımıza, kadınlarımıza, insana, halka yatırım yapmaktadır. Aramızda Arap, Hıristiyan, Sünni, Çerkez, Laz arkadaşlarımız var. Biz dostuz, biz kardeşiz, biz akrabayız, biz insanız insan. Yüzyıllardır beraber yaşadık ve yüzyıllarca beraber yaşamaya devam edeceğiz. Bu güzel geleneğimizi, bayramımızı canlı canlı yaşıyor olmanın güzelliği her şeyi anlatıyor.'

Dernekten İstanbul´da kutlama
İstanbul´da kurulan Antakya Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği de Ras El Seni gecesi düzenledi. Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ile bazı sivil toplum kruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı gecede konuşan Antakya Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Kara, 'Derneğin görevlerinden biri de, nerde olursak olalım kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmaktır. Bu akşam da burada bizim kültürümüze özgün bir geceyi kutlamak için bir aradayız. Yöremizde aynı nitelikte, Ortodoks Hıristiyanları 25 Aralığı Noel bayramı olarak kutlar. 31 Aralık tarihini miladi takviminde yılbaşı olarak yeni bir yıla giriyoruz. 6 Ocak tarihi, Ortodoks Ermenileri tarafından yılbaşı olarak kutlanmaktadır. Bizler de 14 Ocak´ta Ras el Seni, Rumi yılbaşını dini bir bayram niteliğinde kutlamaktayız. Ras el seni bayramınızı kutluyorum' dedi.


Anahtar Kelimeler: Seni Defne kutlandı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00