Projelerini maketle anlattılar

Ortaokul öğrencileri tarih ve coğrafya dersi kapsamında hazırladıkları ‘insanlık tarihinin önemli dönüm noktaları ile iz bırakan´ eserlerinin maketlerini sergiledi.

EĞITIM 7.04.2018 11:09:49 0
Projelerini maketle anlattılar

Sosyal Bilgiler Zümre öğretmenlerinin koordinasyonu ve danışmanlığında hazırlanan İskenderun´da özel eğitim veren Yükseliş Ortaokulu öğrencilerinin sergisi AVM´de açıldı. Serginin öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenme kabiliyetlerini geliştirmesinin de görselleştirildiğini ifade eden zümre başkanı Emel Köseoğlu, “Sergimizin amacı öğrencilerimize özgüven aşılamak. Onlar bu projelerini anlatarak toplum içerisinde konuşma yeteneklerini geliştiriyorlar. Projeleri hazırlarken müfredata uygun projeler hazırlamaya gayret ettik. Hem görselliğe hitap ediyor hem de bir şekilde bu projeleri okulda kullanarak arkadaşlarına da yardımcı oluyorlar” dedi. Köseoğlu, sosyal bilgiler öğretmenleri Özlem Cerrahoğlu ile Kübra Erdem´in de destek verdiği sergi için 8. sınıfta Atatürkçülükle ilgili konuları, Çanakkale, milli mücadeleyi ele aldıklarını, 5. sınıfta iklimlerle ilgili müfredata uygun, 6. sınıfta yine konularımıza uygun projeler geliştirdiklerini belirtti.

Konuları kendileri seçti
Öğrencilerin proje konularının kendilerinin seçtiğini ve önemli bir bölümünün konularını okulda çalıştığını da ifade eden Köseoğlu, “Boş derslerinde, öğle aralarında öğretmenlerimizin rehberliğiyle danışmanlığıyla bunları yaptılar” bilgisini paylaştı.


Anahtar Kelimeler: iskenderun yükseliş koleji

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90