Paris İklim Anlaşması İTSO´da anlatıldı

TBMM Genel Kurulunda oybirliğiyle onaylanan Paris İklim Anlaşması, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO´nun da Müşterek Meslek Komite Toplantısının gündemini oluşturdu.

EKONOMI 7.10.2021 17:37:58 0
Paris İklim Anlaşması İTSO´da anlatıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nın (İTSO) yılda iki kez yapılan Müşterek Meslek Komite toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Müşterek Meslek Komite toplantısında gündemdeki konuların yanı sıra üyelerin sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, iklim değişikliğinin, dünya ülkelerinin çözüme kavuşturulması gereken öncelikli sorunları arasında yer aldığını belirttiği toplantıda, anlaşma süreci ile ilgili bilgi vererek, “Paris İklim Anlaşması´nın meclis onayının ardından, ülkemizin Avrupa Birliği ile sosyal, ekonomik ve ticari ilişkilerinin daha da gelişeceğine inanıyoruz” dedi.

Müşterek Meslek Komite toplantısına katılan İskenderun Teknik Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve TOBB´un Akademik Danışmanı Prof.Dr.Nazif Çalış, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Paris anlaşmasının ülkemize etkilerine dikkat çekti, Paris iklim anlaşmasına taraf olan ülkeleri ilgilendiren yönleriniyle ilgili bilgi verdi.

Arabuluculuk için İTSO üyeleri de başvurulabilecek

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Meslek Komite toplantısına video konferans ile bağlanan TOBB Uyum Arabuluculuk Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr.Onur Yüksel de Meslek Komite üyelerini arabuluculuk hizmetleri ile ilgili bilgilendirdi. Dr.Yüksel, TOBB Uyum´un ticari uyuşmazlıklarda, işçi-işveren uyuşmazlıklarında, şirket içi uyuşmazlıklarda profesyonel arabulucular ile birlikte hizmet verdiklerini, bu konularda İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine de müracaat etmeleri halinde yardımcı olacaklarını ifade etti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62