Övünç madalyaları törenle verildi

Hatay Valiliği tarafından düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Takdim Töreni, Antakya´daki Ottoman Otel´de yapıldı.

HATAY 16.01.2018 17:26:11 0
Övünç madalyaları törenle verildi

 

Şehit, gazi ve vazife malullerinin özgeçmişlerin okunduğu ve beratlarının verildiği etkinlikte, şehit olan güvenlik görevlilerinin yakınları ile gazi olan güvenlik personeline Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Hatay Valivekili Sayın Orhan Mardinli tarafından verildi.
Törene Hatay Valivekili Mardinli´nin yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Bilal Ölmez, Nursal Çakıroğlu, Erol Özkan, Mahmut Hersanlıoğlu, Meral Batı Demirbaş, İl Müftüsü Hamdi Kavillioglu, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya ve Defne kaymakamları, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile Muharip Gaziler Derneği, Hatay Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği, Türkiye Harp Malulü Gazi ve Şehit Dayanışma Derneği, Hatay Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Vakfı yöneticileri de katıldı.
Törende konuşan Hatay Valivekili Mardinli, 'Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunmasına, devletin yücelmesine, üstün gayretleri ve fedakârlıklarıyla katkıda bulunanlar ile bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize devlet övünç madalyaları ile beratlarını tevcih etmek üzere toplanmış bulunmaktayız' dedi. ‘Devlet Övünç Madalyası´ verilecek gaziler ve şehit yakınlarıyla birlikte olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Hatay Valivekili Mardinli, şöyle konuştu: 'Sizler gerek bölücü terör örgütleriyle gerekse 15 Temmuz kalkışmasıyla mücadele esnasında ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz. Bugün vatan için, milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli insanların, onların ailelerinin ve hepimizin gurur günüdür. Şehitlik ve gazilik Türk milleti için daima büyük bir onur olmuştur. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. Çünkü inancımıza göre şehitlik ve gazilik çok yüce mertebelerdir. Peygamberlikten sonra insanın ulaşabileceği en yüksek makam şehitlik makamıdır. Fedakârlık ne kadar büyük olursa, onun karşılığı da o kadar büyük olur. Vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden ve hiçe sayan tüm kahramanlarımıza şükran ve minnet borçluyuz. Onlar hepimizin gönlünde ölümsüzleşen fedakârlık ve feragat timsali kişilerdir. Bu kadar büyük bir karşılığı olan makam uğruna canını veren şehitlerimizin yakınları da çok büyük acılar çekti. Bugün gazilerimiz ve şehit yakınlarımız hüznü ve gururu bir arada yaşıyor. Vatan sağ olsun diyerek, bu ülke, bu millet için en büyük fedakârlığı gösteriyorsunuz. Bunu söyleyebilmek elbette kolay değildir. Sizler şehitliğin, gaziliğin ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyorsunuz. Gözyaşlarınızı içinize akıtıp metanetinizle örnek oldunuz. Bu asil davranışınız, milletçe sahip olduğumuz değerleri en güzel şekilde özetliyor. Metanetiniz, kuzusunu kınalayıp Çanakkale´ye gönderen anaları anımsatıyor. İçinde bulunduğunuz yoğun hisleri anlatmak için kelimeler yetersiz kalır. Emin olun ki tüm halkımız sizlerin duygularını içtenlikle paylaşıyor, acınıza, hüznünüze ve gururunuza ortak oluyor. Millet olarak şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini layıkıyla bilmenin, onlara karşı görev ve sorumluluğumuzun şuuru içindeyiz. Bu tören, bunun en açık göstergesidir. Acılarınız acılarımızdır. Sizinle beraber olmak, sizlerin sorunlarıyla ilgilenmek, hepimiz için büyük bir onur ve gururdur. Ebediyete intikal etmiş bütün şehitleri ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımız adına sizlere tevcih edeceğimiz bu madalya ve beratlar aslında sembolik bir anlam taşıyor. Lütfen bunları kabul ederken devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığının bir sembolü olarak kabul edin.'
Tören sonrası valivekili Orhan Mardinli, gaziler ve şehit yakınları onuruna verilen yemekte, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi, onların talep ve istekleri de dinledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23