Oturduğun yerde çevrilen pedal

Yaratıcı Çocuklar Derneği´nin, Samsung Elektronik sponsorluğunda düzenlediği 5. Samsung Geleceğin Mucitleri Bilim Yarışmasının ön jüri elemeleri tamamlandı.

GÜNCEL 1.12.2018 10:58:01 0
Oturduğun yerde çevrilen pedal

2 bin kişiye yakın yarışmacının projeyle katıldığı ön elemelerde, İskenderun´da özel eğitim veren Bahçeşehir Koleji 7. sınıf öğrencisi Sevim Mıstıkoğlu, 'Çalıştıran pedallar' projesiyle ilk 10´a girdi. Mıstıkoğlu, Samsung İnovasyon Merkezinde ilk üçün belirleneceği son jüri elemesine katılacak.

Proje danışmanlığını yapan Fen Bilimleri Öğretmeni Mahmut Reyhani, 'Çalıştıran Pedallar projesi ve diğer finale kalan projeler, finalde sunumlarını hazırladıkları maket veya proje videoları eşliğinde yapılacak. Öğrencilerinden Sevim Mıstıkoğlu, masa başında sürekli çalışan insanların yaşadıkları problemlerden (hareket olmadığından kan basıncı değişimi /azlığı, kalple ilgili problemler, damar tıkanıklığı, baş ağrısı vb.) yola çıkarak başlattıkları projede; bu sıkıntıları çözmek/azaltmak, işlerini aksatmamaları ve işlerin zamanında yapılması için sandalyenin altına küçük bir pedal yerleştirmiş, belli zamanlarda sandalye altındaki pedalın öne çekilerek hem iş rutinini devam ettirmek, hem de sürekli oturmaktan kaynaklanan problemlere çözüm olacak nitelikte bir projedir' açıklamasını yaptı. Proje aşamasında kalp ve damar hastalıkları doktorları ve uzmanlardan yardım aldıkğını ifade eden öğrenci Mıstıkoğlu da, bu alandaki bilim dergileri ve internet sitelerinden de faydalandığını belirtti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00