Orontes Uluslararası Sanat Festivali sona erdi

Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin de katkı verdiği Orontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivali sona erdi.

GÜNCEL 5.11.2019 10:30:40 0
Orontes Uluslararası Sanat Festivali sona erdi

Antakya/SES

 35 sanatçının katıldığı festivalin uluslararası karma sergi ile Hatay Kültür Merkezi etkinlikleri, sanatseverleri buluşturdu. Festivale katılan sanatçılara katılım belgeleri de törenle verildi.
Orontes Uluslararası Çağdaş Sanat Festivalinde Hatay Barosu Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye uyarlanan ´Resimli Osmanlı tarihi´ adlı oyun Hatay Kültür Merkezinde sahnelendi. Yönetmenliğini Sertaç Demir´in yaptığını oyunu, Selim Taner Ceylan, Ahmet Burak Kutlusoy, Uğur İnan Genç, Rabia Elhay Görücü, Ersin Kuş, Acip Güzel, Gizem Koşan, Kürşat Şenol, Mehmet Çokluk, Osman Buğra Tekne ve Süleyman Kocaçınar oynadı.
Akdeniz havzası, Ortadoğu ve Asya bölgesini kapsayan katılımcı kapasitesiyle, Türkiye´nin yeni sanat mecrası olan festivalde, sanatçı ve koleksiyoner de bir araya geldi. ArtAntAkyA, yurt içi ve yurt dışından galeriler, güzel sanatlar fakülteleri, sanatçı kolektifleri, sanatçı inisiyatifleri ve koleksiyonerleri buluşturdu; 15 ülkeden 300 sanatçının katıldığı, bin eserin sergilendiği ArtAntAkyA International Contemporary Art Show, Antakya´da üç gün süreyle halka ücretsiz açıldı.
ArtAntAkyA´nın onur konukları ise International Association of Art (IAA) Dünya Başkanı ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı sanatçı Bedri Baykam oldu. Orontes 4. Uluslararası Çağdaş Sanat Festivalinde ilkokul öğrencilerine yönelik Minik Sanatçılar Çalıştayı ve Edebiyat Günleri de düzenlendi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19